Мнозинството в Народното събрание одобри предложението на Министерски съвет за

...
Мнозинството в Народното събрание одобри предложението на Министерски съвет за
Коментари Харесай

НС одобри продажбата на три части от ВМЗ - Сопот

Мнозинството в Народното събрание утвърди предлагането на Министерски съвет за продажба на три обособени елементи от ”Вазовските машиностроителни фабрики ” в Сопот. От ”Обединени патриоти ” се възпротивиха на решението и приканиха за очевиден търг на частите от имуществото на завода.
Единият от парцелите е земеделска земя с близо 7 декара в село Калояново, Пловдивско, като към нея има осем здания с обща повърхност от близо 2 хиляди квадратни метра, оповестява БНР. Той се употребява като индустриален и складов обект. В листата е и почивна база " Чевира " в землището на село Старосел. Към нея има трапезария и едноетажна постройка с разгърната застроена повърхност от 1215 квадратни метра.

За обмен отива и недовършен триетажен хотел с повърхност 556 квадратни метра.

Според вносителя задачата на оферти план за решение е да се приватизират обособени елементи от ВМЗ - Сопот заради отпаднала нужда от тях за осъществяване на индустриалната и комерсиалната активност на сдружението. Същите не се употребяват и са нужни спомагателни разноски за тяхната поддръжка.

След признатото през днешния ден решение процедурата за продажбата на парцелите ще бъде осъществена от Агенцията по приватизация и следприватизационен надзор по реда на закона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР