Мнозинството от съдии в Софийския градски съд - 44-ма са

...
Мнозинството от съдии в Софийския градски съд - 44-ма са
Коментари Харесай

Мнозинството съдии от градския съд подкрепиха един от кандидатите за свой шеф

Мнозинството от съдии в Софийския градски съд - 44-ма са подкрепили Евгени Георгиев за поста ръководител на съда, а 25 гласа е получил съперникът му Светлин Михайлов, научи " Дневник ". Днес бе общото заседание на магистратите в съда, на което двамата кандидати за управителната служба бяха изслушани от сътрудниците си и отговаряха на въпроси. Следващата седмица е изборът в съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС).

В началото на събранието е било решено след чуването да има скрито гласоподаване.

Присъствали са 98 съдии, от които във вота са взели участие 88, 13 от тях не са подкрепили нито един от двамата претенденти, а шестима са дали гласа си и за двамата.

В късите си концепции и двамата споделили, че ще пазят обществено независимостта на съда и на съдиите от всяка злонамерена подигравка.

Евгени Георгиев наблегнал на съдийското самоуправление. Сред целите му щяло да бъде изработването на критерии за срочното разглеждане на делата, намирането на още правосъдни зали и понижаване на натовареността на съдиите, тъй като в този момент са обезпокоени и уплашени. Обяснил, че ще избере свои заместници след допитане до сътрудниците си, само че няма да избяга от отговорност.

Светлин Михайлов е бил попитал какво за него е рационален период за изписване на дело. Отговорил, че е до три месеца и че няма да толерира забавянето на каузи. Добавил, че ще работи за добра атмосфера и материална обезпеченост на съда. Казал още, че ще се опита да възроди негова концепция от мандата му като ръководител на Софийски градски съд в интервала 2004-2009 година, а точно контакти със съдилища от европейски страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР