Мнозинството от членовете на Съвета за електронни медии се обединиха

...
Мнозинството от членовете на Съвета за електронни медии се обединиха
Коментари Харесай

Рекламата на хазартни игри да се излъчва късно вечерта, предлагат от СЕМ

Мнозинството от членовете на Съвета за електронни медии се сплотиха към предлагането рекламата на хазартни игри да бъде лимитирана като количество и да се излъчва след 22 ч. вечерта. Предстои мнението да бъде публично импортирано в Народното събрание за разискване, оповестява БНР.

Позицията на регулатора идва след импортирания от " Обединените патриоти " план за промени в Закона за
хазарта.

" Ако се направи по прилика със Закона за здравето и алкохолните питиета, рекламата може да бъде препозиционирана във време, в което няма да е налична за деца и за уязвима публика ", аргументираха се членовете на регулатора.

Депутатите от НФСБ, които са част от " Обединени патриоти ", внесоха в Народното събрание промени в Закона за
хазарта при започване на май. Те оферират с изключение на възбраната на директна реклама, която съществува сега, да се забрани и непряката такава. Тя се реализира през реклама на други артикули и услуги, като по този начин се популяризират хазартни игри, изясни депутатът Христиан Митев, който е един от вносителите.

Най-съществената смяна е, че се не разрешава оповестяването на спечелилите от
хазартни игри и размера на техните облаги. Проектът планува и възбрана за продажба на хазартни и лотарийни игри отвън лицензирани обекти.

Срещу законопроекта остро се оповестиха от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Те показаха съмнение, че зад предлагането стоят " неразбираеми ползи ". Срещу рестриктивните мерки се оповестиха и от Българския футболен съюз, спортни клубове, волейболната федерация, Асоциацията на радио- и телевизионните оператори (АБРО) и други

Вчера пък се разбра, че сдруженията " Национална
лотария " и " Нова броудкастинг груп " са почнали договаряния за смяна на договореностите посред им. Ако двете страни не се схванат, предаването " Национална лотария " (излъчвано всяка събота и водено от артиста Захари Бахаров) и другите телевизионни форми, които показват всеки ден игри от лотарията, евентуално ще преминат в друга телевизия - Българска национална телевизия или Би Ти Ви.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР