Мнозинството от българите - 75 на сто не вярва, че

...
Мнозинството от българите - 75 на сто не вярва, че
Коментари Харесай

Три четвърти от българите не вярват в новия антикорупционен орган

Мнозинството от българите - 75 на 100 не има вяра, че новият антикорупционен орган действително ще успее да свърши нещо. Това сочи експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл ", извършен по специфична панелна методика, която обезпечава представителност на данните. Сондажът е извършен на 19 и 20 декември измежду 800 души в цялата страна и е самостоятелен от външно финансиране.

Осемдесет % от българите считат идното повишаване на водата за изкуствено, без да регистрират оповестените от ВиК бранша вложения. Протестите против новите цени на водата са поощрени от публичното мнение, показват анализаторите.

Проучването демонстрира, че 86 % от българите не утвърждават мораториума върху новите медикаменти и очевидно решението на ГЕРБ да го анулира е било вярно съгласно обществото.

Българите явно чакат спорещите по въпроса за втория въжен превоз на Банско страни да реализират някаква форма на общо решение по какъв начин това да се случи. Развитието на ски туризма като цяло се поддържа, проблем по-скоро се вижда в презастрояването и в това, че изгодата от туризма остава най-много за малко на брой богати, показват анализаторите.

Във безконечната алтернатива "растеж или природа " българите нямат единствен отговор. Ясно се долавя въздействието на обществените проблеми в България, означават специалистите. Опазването на природата и развиването на бизнеса и туризма не си опонират в мозъците на българите, означават от "Галъп интернешънъл ".

Според изследването взаимните обвинявания на бизнес и природозащитници са довели до това, че обществото ни чува ясно и двете тези.

Вероятно съпричастността към ски спорта е към момента малко по-далечна за българите, показват анализаторите, тъй като 83 % от интервюираните декларират, че не карат ски. В същото време обаче 82 на 100 се съгласяват, че туризмът фактически е значим бранш за страната и това не е просто щампа.

Мнозинство от 72 % по принцип утвърждават градежа на нови писти и уреди, а 67 на 100 са кардинално за създаване на втория кабинков въжен превоз на Банско. Очевидно, напрежението в обществото по тази тематика пораства и изходът може да бъде само някаква форма на общо решение сред двете обрисували се страни, означават анализаторите. Например, над 90 на 100 от българите автоматизирано одобряват, че за всяко отсечено дърво би трябвало да се засаждат три нови.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР