Мнозинство за проевропейските сили в следващия Европейски парламент прогнозира евродепутатът

...
Мнозинство за проевропейските сили в следващия Европейски парламент прогнозира евродепутатът
Коментари Харесай

Поведението на партиите в навечерието на евроизборите

Мнозинство за проевропейските сили в идващия Европейски парламент предвижда евродепутатът от Европейската национална партия Светослав Малинов по време на полемика, отдадена на идните следващата година европейски избори. На събитието, проведено от Бюрото на Европарламента в София, жители и евродепутати обсъждаха по какъв начин България да взе участие интензивно в дебата за бъдещето на Европа и дали политическите сили ще съумеят да отговорят на упованията на европейските гласоподаватели, а публичнят спор сподели, че предизборната напревара за хрумвания е в ход и в България.
Началото на акцията за изборите за Екологичен потенциал е към този момент факт, въпреки и импровизирано, а изборите в Люксембург, Белгия и Бавария към този момент провокираха вълна от разбори за трендовете, които резултатите демонстрират за посоката, в която ще върви европейския план. В очакване сме до месец Европейската национална патия да дефинира водещия си претендент за ръководител на Европейската комисия, а малко по-късно това ще създадат и социалистите, а измежду проблемите, за които се търси  мъчно общоевропейско решение и които попадат в подтекста на предизборната акция, бяха въпросите на миграцията и  граничния надзор и ще подхожда ли новият европейски бюджет на упоритостите за по-сигурна и солидарна Европа.

Според евродепутата от ДСБ Светослав Малинов, член на групата на ЕНП  след вота през май ще бъде налице мощно проевропейско болшинство и Европейска комисия.

Той предвижда, че в идващия парламент проевропейските сили ще имат над три четвърти болшинство или минимум 525 депутати, а антиевропейските и евроскептичните сили ще имат не повече от 25 % или не повече от 175 евродепутати.

Според Ева Майдел ГЕРБ, от групата на Европейската национална партия, идните избори ще дефинират освен състава на европейските институции за следващиет 5 години, а бъдещето на Европа за десетилетия напред.

Ако идващият Европейски парламент е напълнен с политици като Найджъл Фарадж, диалогът за бъдещето на Европа ще бъде безрезултатен, предизвести във видео-обръщение Ева Майдел.

Според Георги Пирински от Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Европейска комисия е тежък дебитор на европейските жители поради неизпълнени социални  цели, заложени в тактиката Европа 2020, а идните избори слагат предизвикването да бъде преодоляна разделянето по линията " обединен европейски пазар и обществен съюз " поради възходящи неравенства освен сред обособените групи страни, само че и вътре във всяка страна. И съгласно Ангел Джамбазки  от Групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент идните избори ще бъдат “воводелни “.

Джамбазки прикани за по-активно наличие на България на европейската политическа сцена  при отбрана на националните ползи.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР