Множество културно-исторически ценности, металдетектори, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са

...
Множество културно-исторически ценности, металдетектори, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са
Коментари Харесай

Арестуваха двама заради притежание на старинни монети и метални детектори

Множество културно-исторически полезности, металдетектори, нелегално притежавано оръжие и муниции са открити  при акция на полицията в Пазарджик. Това заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов. Задържани са 51-годишен мъж от пазарджишкото село Калугерово и негов 48-годишен другар от София, оповестява Българска телеграфна агенция.

Стоянов посочи, че при инспекцията у единия са открити 14 старинни монети, а у другия - две монети, пръстен и два металотарсача. Последвало е претършуване в жилище, намиращо се в село Калугерово. Там полицията е разкрила старинни монети, предмет с белезите на културно-историческа полезност, металдетектор, нелегално притежавана ловна пушка с 31 патрона от друг тип и диаметър, сачми и ловджийски барут. При претършуване в жилището на столичанина са открити още 196 антични монети, 28 старинни предмета, стъклен буркан с течност и монети в него.

Двамата са арестувани, а по отношение на тях са формирани полицейски производства под надзора на Окръжната прокуратура.  

Българска телеграфна агенция напомня, че в края на септември предходната година в частен дом в брациговското село Жребичко бяха открити 14 монети от друг тип, медальон и част от железен предмет - всички с белезите на културно-исторически полезности.       
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР