Множество хора се събраха в центъра на София, за да

...
Множество хора се събраха в центъра на София, за да
Коментари Харесай

Уникални ретро автомобили омагьосаха софиянци

Множество хора се събраха в центъра на София, с цел да видят едни от най-редките коли, които в миналото са създадени, съобщи кореспондент на БГНЕС

„ Есенният авто-ретро салон и церемониал “ предлага голямо многообразие на коли от разнообразни модели, типове и цветове. Посетителите можеха да видят рейсове, пожарни, леки коли и мотори. Дори и неприятното време не съумя да накара посетителите да пропуснат това толкоз забавно събитие. Имаше голям интерес даже и от най-малките гости, които с неспокойствие разглеждаха всеки автомобил. Парадът се организира за повторно и е отдаден на празника на София.

„ Има извънредно забавни коли – извънредни, неповторими, единични, които не могат да бъдат забелязани на други места. На пъпа на София, на жълтите павета се виждат най-най-редките коли в България “, съобщи Искрен Миланов, уредник на „ Есенен авто-ретро салон и церемониал “.

Миланов сподели, че на авто-ретро салона има 300 автомобила и те са селектирали 30 специфични и редки модели, които да покажат. „ Автомобилите са една от три бройки въобще в България и 1 от 3000 въобще създадени. “, уточни той.

Миланов изясни, че посетителите могат да видят Mercedes-Benz 600 W100 Pullman Landaulet от 1967 година, който е един от 22 създадени и е благосъстоятелност на НСО и ЗИЛ 115 от 1983 година, който е един от 106 създадени, също благосъстоятелност на НСО, като в България има два броя.

От относително по-новите коли можеше да се види и Mercedes-Benz SLR McLaren от 2006 година, като в България има 1 от 2157 създадени. „ Това събитие получава доста сила от сътрудници, участници, клубове, колекционери и други “, уточни Миланов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР