Множество депутати от Възраждане“ и техни поддръжници се събраха пред

...
Множество депутати от Възраждане“ и техни поддръжници се събраха пред
Коментари Харесай

„Възраждане“ пред НС: Депутати и привърженици протестират срещу даването на оръжие за Украйна

Множество депутати от „ Възраждане “ и техни поддръжници се събраха пред постройката на Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Те протестиратсрещу даването на оръжие за Украйна.

Протестът в ранните часове на деня е спокоен. Има засилено полицейско наличие, само че на този стадий придвижването на коли не е спряно.

Вчера парламентарните комисии по защита и по външна политика утвърдиха два плана на решения за оказване на военна и техническа помощ на Украйна, като се обрисува ясно болшинство за смяна на досегашната българска позиция и присъединение на страната към партньоритев НАТО и Европейски Съюз.

Двете оферти бяха импортирани от " Демократична България " и ГЕРБ, като следва да бъдат обединени.

И двете импортирани оферти плануват съвещания със съдружниците в НАТО за обезпечаването на заместващи качества.

Украйна желае от нас предпочитано старите руски изтребители МиГ 29 и зенитно-ракетни комплекси C-300, каквито към този момент прати Словакия, която е в аналогична на България обстановка.

Президентът Румен Радев и служебният боен министър Димитър Стоянов към този момент се оповестиха против сходно решение, защото съгласно тях българската войска не може да си разреши да загуби това съоръжение и няма да получи от сътрудниците в НАТО заместващо въоръжение като " подарък ". От Българска социалистическа партия и " Възраждане " желаеха тази точка от дневния ред да бъде отстранена, само че това не се случи.

С какво друго въоръжение можем да помогнем

България има благоприятни условия да окаже доста значима помощ и да реагира най-много със стрелкови муниции за " Калашников " и други, средства за непосредствен пердах, муниции за танкове и оръдия, РПГ, вероятно противозенитни реактивни комплекси.

Украинската войска познава тези системи, а и те са релативно лесни за приложимост.

Мунициите и оборудването може да се вземат от армията, след което да се попълнят неналичията с българско произвеждане, написа Mediapool.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР