Множество дела са заведени срещу американския рапър Травис Скот, след

...
Множество дела са заведени срещу американския рапър Травис Скот, след
Коментари Харесай

Десетки дела заваляха към Дрейк и Травис Скот след фаталния фестивал

Множество каузи са заведени против американския рапър Травис Скот, откакто осем души починаха и стотици бяха ранени при съдбовна навалица на фестивала " Астроуърлд " в Тексас, Съединени американски щати, заяви Българска телеграфна агенция.

Един от потърпевшите при случая упреква Скот и гостуващия реализатор Дрейк, че са подстрекавали публиката към принуждение и желае обезщетение от един милион щатски $ за контузиите си. Нито един от двамата реализатори не е коментирал желае.

Скот съобщи, че спомага на фамилиите на жертвите, най-младата от които е 14-годишен деветокласник.

Трагедията се разиграла към 21:15 часа локално време в петък в Хюстън, щата Тексас, по време на осъществяването на Травис Скот, който бе хедлайнер на фестивала " Астроуърлд ". Осем души починаха и десетки бяха ранени при навалица, когато почитатели почнали да се бутат към сцената на концерта на рапъра. Линейки и полицейски коли неведнъж са прекосявали през публиката с включени светлини поради безредицата.

В болница бяха откарани 11 души със сърдечен арест като осмина от тях починаха. Други 300 получиха натъртвания и порязвания.

Травис Скот прекъсвал 75-минутното си осъществяване доста пъти, когато забелязал изпаднали в неволя почитатели пред сцената.

Шефът на полицията в Хюстън Трой Финър разгласява изказване в Туитър, съгласно което се е срещнал със Скот и с ръководителя на екипа му за сигурност за малко преди началото на концерта, с цел да изрази загрижеността си за сигурността на събитието.

Полицията в Тексас проверява случая и ревизира разнообразни известия, съгласно които някой в публиката инжектирал хора с опиати. Няколко души от публиката били реанимирани с противонаркотични медикаменти, измежду тях е и чиновник от защитата, който съгласно полицията имал следи от убождане с игла на шията.

В понеделник хюстънският юрист Тони Базбий разгласи, че адвокатската фирма му завежда групов иск от името на 35 пострадали за немарливост, довела до трагичните произшествия. Адвокатът посочи, че делото е против Травис Скот и промоутърите и мениджърите на фестивала за това, че не са обезпечили нужната сигурност и не са организирали незабавни ограничения за преодоляване на обстановката. Сред ищците е и фамилията на 21-годишен юноша, който умря в блъсканицата.

Срещу Скот и уредниците на концерта е заведен и още един иск за 1 милион $ обезщетение за породени съществени телесни контузии от различен потърпевш. В неделя различен юрист също разгласи, че завежда групов иск от пострадали.

Не за първи път Травис Скот е обвиняем за събития на негов концерт. През 2018 година той се призна за отговорен за нарушаване на публичния ред, откакто бе упрекнат, че е подстрекавал публиката да се качи на сцената на концерт в щата Арканзас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР