Множество българи се събират пред сградата на Европейския парламент в

...
Множество българи се събират пред сградата на Европейския парламент в
Коментари Харесай

Българи се събират пред сградата на ЕП в Брюксел /снимки и видео/

Множество българи се събират пред постройката на Европейския парламент в Брюксел, където през днешния ден ще има дебата за България, върховенството на закона и корупцията в страната ни. Сънародниците ни носят афиш с призири за отставки на премиера Бойко Борисов, цялото държавно управление и основния прокурор Иван Гешев.
Припомняме, че довечера се чака депутатите в Европейския парламент да разискват ситуацията с върховенството на закона и главните права в България по отношение на митингите в страната и обвиняванията за корупция. Резолюцията на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) по тематиката ще бъде гласувана в четвъртък.

Комисарите Дидие Рейндърс и Вера Йоурова ще показват позицията на Еврокомисията по време на дебата за Българя в Европарламента. От страна на немското председателство и страните членски ще взе участие немският министър по европейските въпроси Михаел Рот.

Европейската комисия разгласява предходната седмица първите отчети за върховенството на закона във всички държави-членки. Няколко дни по-късно Комисията по цивилен свободи oдобри проекторезолюция " за доста утежняване на правилата на правовата страна, демокрацията и главните права, в това число независимостта на правосъдната власт, разделянето на управляващите, битката против корупцията и свободата на медиите " в България.

Пред постройката на Европарламента са и евродепутатът Радан Кънев и съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.
.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР