Многоцелеви изтребители Су-35С от руските Виеннокосмически сили са нa процес

...
Многоцелеви изтребители Су-35С от руските Виеннокосмически сили са нa процес
Коментари Харесай

Русия прехвърля в Беларус изтребители от своя Източен военен окръг

Многоцелеви изтребители " Су-35С " от съветските Виеннокосмически сили са нa развой на предислоциране от Източния боен окръг на летища в Беларус, заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС.

След идването си екипажите застъпват на бойни наряди за противовъздушна защита в границите на инспекция на действието на единната система за Противовъздушна отбрана в Съюзната страна Русия-Беларус, са споделя в известието.

По-рана министерството заяви, че тази инспекция на два стадия. Първият (до 9 февруари) ще обгръща предислоцирането, основаването на групировки войски на беларуска територия и организирането на защитата и защитата на значими държавни ии военни обекти, както и отбрана на държавната граница по въздуха. Ще има и инспекция на готовността на дежурните за Противовъздушна отбрана.

През втория стадий ще се състои взаимно обучение " Съюзна решимост-2022 ", на което ще се работи по отразяването на експанзия от чужбина, заяви ТАСС.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели през вчерашния ден, че в случай че съветските военни елементи останат за непрекъснато в Беларус, то НАТО безусловно ще би трябвало да премисли своето наличие в страните, граничещи с Беларус. Той акцентира, че актуалното предислоциране слага под подозрение суверенитета на Беларус, добави Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР