Многопрофилната болница за активно лечение Св.Иван Рилски в Разград спешно

...
Многопрофилната болница за активно лечение Св.Иван Рилски в Разград спешно
Коментари Харесай

Болницата в Разград се нуждае от медицински сестри

Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Св.Иван Рилски " в Разград незабавно се нуждае от медицински сестри, с цел да подсигурява качествена здравна помощ за пациентите, оповестиха от лечебното заведение.

Директорът на болничното заведение доктор Гечо Жеков сподели, че във всички отделения на болничното заведение има потребност от медицински сестри. Най-голям по думите му обаче все още е дефицитът в Инфекциозното поделение, където от седем сестри четири са заболели. Много е мъчно да се провеждат дежурствата на останалите три сестри. А тези, които желаеме да командироваме от други отделения, отхвърлят да работят с пациенти с ковид и подават заявки за овакантяване, изясни доктор Жеков.

Според него обстановката в лечебното заведение с неналичието на медицински сестри е сериозна. Освен посредством разгласи, търсим личен състав и посредством телефонни позвънявания, насочен е зов и към сестрите от образователните и детски заведения да стартират работа в разградската болница. Недостиг в лечебното заведени има и на лекари.

По думите на доктор Жеков макар положителните условия за работа и високите хонорари казусът с неналичието на задоволително медицински фрагменти в разградската болница остава неуреден от години.

Директорът на здравното заведение обърна внимание, че поради неналичието на личен състав обаче не би позволил затваряне на отделения. В избрани моменти може да се стигне до краткотрайно прекратяване активността на някои отделения, само че никога пациентите няма да останат без лекарски контрол, добави доктор Гечо Жеков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР