Многопрофилната болница за активно лечение Д-р Христо Стамболски в Казанлък

...
Многопрофилната болница за активно лечение Д-р Христо Стамболски в Казанлък
Коментари Харесай

Казанлъшката болница ще има с 1,5 млн. лева повече през тази година


Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Д-р Христо Стамболски " в Казанлък ще получи от държавното управление над 1,220 милиона лв. Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Д-р Христо Стамболски " в Казанлък ще получи от държавното управление над 1,220 милиона лв. . От тях 707 000 са спомагателни целеви средства, отпуснати на лечебното заведение за раздалеченост от държавното управление през здравното министерство, а над 325 000 повече ще са средствата, които ще влязат в бюджета й от здравната каса.

Днес общинският съвет в Казанлък реши да подари на общинската болница още един парцел , който по пазарни цени е на стойност над 200 хиляди лв. . През 2017 година общината подари парцел, за който се чака управлението на лечебното заведение да внесе в общинския съвет препоръчани за осъществяване на разпоредителна договорка с него. Очаква се със средствата от продажбата на парцели болничното заведение да покрие остарели отговорности или да направи вложения в медицинските си действия. Очаква се загубата на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” за предходната година да е 170 хиляди, с което общата загуба ще стане повече от 2 милиона лв..
Още от 2011 година общината в лицето на кмета Галина Стоянова поставя старания за възстановяване на финансовото и материалното положение на общинската болница. Тогава още веднъж беше дарен общински парцел, от който в бюджета на болничното заведение влязоха половин милион лв.. Над 3 милиона е вложила общината за ремонт на постройката и над 2,6 милиона за изцяло съоръжение на казанлъшката болница от 2011 година до момента.
С финансовата поддръжка от община Казанлък капиталът на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски “ ЕООД е повишен до 6 762 979 лв., а когато е записано комерсиалното сдружение през 2000 година той е бил 945 хиляди лв..
Общинската болница в Казанлък обслужва над 100 хиляди души от пет общини - Казанлък, Мъглиж, Павел Баня, Гурково и Николаево. През 2017 и 2018 г през нея са минали повече от 20 хиляди пациенти при междинен брой от 268 кревати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР