Многократните световни и европейски шампионки - сестрите Арина и Дина

...
Многократните световни и европейски шампионки - сестрите Арина и Дина
Коментари Харесай

Ирина Винер-Усманова: Програмите, които показахме, са наистина олимпийски

Многократните международни и европейски шампионки - сестрите Арина и Дина Аверина, се трансформираха доста прочувствено и психически през последната година. Това съобщи основният треньор на съветския народен тим по художествена гимнастика и президент на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова.

Дина Аверина стана шампионка в многобоя на шампионата Гран При в Москва със общ брой от 109.00 точки, следвана от Арина Аверина със 107.60 точки и Лала Крамаренко със 104.45.

" Арина и Дина станаха дами, трансфораха се в девойки, които схващат възприятията и любовта, схващат опцията за развлечение, опцията да танцуват. Преди те бяха акробати, само че в този момент се трансфораха в същински девойки, които могат да изразят всичко и да бъдат разнообразни от самото начало. Много съм удовлетворена от тях ", сподели Винер-Усманова.

" Лала също се показа добре, само че, за жалост, нямах задоволително време да работя с нея, тъй като се отдадох напълно на работата с ансамбъла. Все още позволява неточности, само че мисля, че през днешния ден като цяло изпълнихме задачата си ", добави тя.

Винер-Усманова означи, че девойките от ансамбъла са работили по новите стратегии единствено два месеца, което е доста малко.

" И е знамение, че видяхме такова показване. Вярно, работихме доста, девет до 10 часа дневно и някак си се случи по този начин, че към момента съм жив, популярност Богу, и децата не са контузени. Мисля, че стратегиите, които показахме, са в действителност олимпийски. Няма да променяме нищо, а единствено ще работим, с цел да ги изпълняваме без неточности ", сподели още Винер-Усманова.

Шампионката в многобоя Дина Аверина призна, че към момента позволява неточности в композициите си.

" Все още вършим доста неточности. Ще ги поправяме, ще работим и ще се опитаме да изненадаме почитателите и съперничките си. Струва ми се, че художествената гимнастика не е стояла неподвижно по време на пандемията. Всички девойки, както и ние, усложниха стратегиите си, работихме доста по осъществяването на детайлите, тъй че всичко да наподобява по-хармонично и красиво. Всички са в добра форма преди олимпийските игри ", съобщи Дина Аверина.

Общо 23 гимнастички от 16 страни участваха на шампионата Гран При в Москва.

Българката Боряна Калейн се подреди четвърта в многобоя след трите рускини и на следващия ден ще играе на финалите на всичките четири уреда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР