Многобройни съветници в интернет не за първа година препоръчват поставянето

...
Многобройни съветници в интернет не за първа година препоръчват поставянето
Коментари Харесай

Apple опроверга мит: iPhone може да бъде повреден от малки частици ориз

Многобройни съветници в интернет не за първа година предлагат слагането на инцидентно изпуснати във вода телефони в ориз, който би трябвало да изтегли влагата и да помогне да се избегне строшаване. Apple реши да опровергае този мит и в този момент в раздела за техническа поддръжка на формалния уеб страница на производителя има съответното пояснение.

" Не поставяйте своя iPhone в торбичка с ориз. Така вашият iPhone може да бъде развален от дребни частици ориз ", предизвестяват от Apple.

Компанията реши освен да разсее античния мит, само че и да предложи по-ефективен набор от ограничения. Apple поучава да не се употребяват външни източници на топлота, като да вземем за пример сешоари, или източници на сбит въздух, с цел да се опитате да издухате течността. Поставянето на памучни тампони в портовете за зареждане или опитите да се натикан там хартиени кърпи също не се предлага.

Вместо това Apple предлага да обърнете телефона с конектора надолу и да го потупате с ръка - почти както човек прави, когато скача на един крайник след плуване, с цел да се опита да изкара водата от ухото си. След това се предлага телефонът да се остави на място с добра вентилация за 30 минути и да се опитате да го свържете към зарядното устройство. Пълното изсъхване на телефона може да отнеме до 24 часа. Ако телефонът откаже да се зареди, се предлага да изключите кабела за зареждане и да го включите още веднъж.

Трудно е да се каже какво е асъдействало за легендата за сушене на телефони в ориз. Може би, оставяйки устройството с него, човек не помни за него и то просто изсъхва с течение на времето - същият резултат би могъл да има и навън.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР