Многобройни пътни блокади на шофьори и демонстранти затвориха днес магистрали

...
Многобройни пътни блокади на шофьори и демонстранти затвориха днес магистрали
Коментари Харесай

Многобройни пътни блокади в Бразилия след загубата на Болсонаро - Топ новини

Многобройни пътни блокади на водачи и стачкуващи затвориха през днешния ден автомагистрали в цяла Бразилия, като някои от протестиращите ясно демонстрираха, че не одобряват загубата на Жаир Болсонаро от Лула да Силва на втория тур на президентските избори през вчерашния ден, съобщи Франс прес.

На автомагистрали в минимум 12 от общо 27 бразилски щата са регистрирани пътни блокади тази нощ, заяви федералната пътна полиция. Според нея в средата на деня към момента има 47 блокади, някои от които на автомагистралата, свъръзваща Рио де Жанейро с икономическата столица на Бразилия Сао Пауло.

В южния бразилски щат Санта Катарина, където Болсонаро получи огромна поддръжка, десетки протестиращи с фланелки с неговия лик са блокирали локална автомагистрала с камиони и други транспортни средства. Фотограф на Агенция Франс Прес съобщи, че те са пели националния химн и са отказали да приказват пред публицистите.

От компания оператор на автомагистрала в щата Мато Гросо, който също поддържа крайнодесния претендент, оповестиха за блокади от запалени гуми, камиони, коли и бусове. В различен щат, дал своя вот за Болсонаро – Парана, са били отстранени блокади на минимум осем пътни артерии, само че има данни, че група протестиращи се е отправила към други пътни възли.
 Многобройни пътни блокади в Бразилия след загубата на Болсонаро  Многобройни пътни блокади в Бразилия след загубата на Болсонаро
На този стадий не може да се дефинира дали тези демонстрации са координирани от съответна политическа група или са зародили непринудено, въпреки някои от протестиращите намерено да показват пристрастия към лагера на Болсонаро.

Повече от 16 часа след оповестяването на формалните резултати Жаир Болсонаро към момента не е признал успеха на Лула, за разлика от огромен брой негови съдружници в държавното управление и държавни ръководители от целия свят.

Жаир Болсонаро, който ще бъде настоящ президент до предаването на властта на 1 януари следващата година, загуби изборите с минимална разлика. Той получи 49,1 от гласовете, а противникът му – 50,9%. Болсонаро дойде през днешния ден в президентския замък в Планалто, без да направи коментар, заяви фотограф на Агенция Франс Прес.

Затварянето на пътища в страната връща спомените от стачката против цената на горивата, която сковава Бразилия през 2018 година
 Многобройни пътни блокади в Бразилия след загубата на Болсонаро  Многобройни пътни блокади в Бразилия след загубата на Болсонаро
Победителят Лула да Силва разяснява мълчанието на Болсонаро, като съобщи, че е смутен от предходни негови изявления, че няма да одобри резултатите, в случай че не завоюва.

Несигурността след оповестяването на резултатите докара до съмнения на най-голямата латиноамериканска борса в Сао Пауло, която стартира деня на алено и след това записва повишаване от 0,40%, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР