Многоброен протест се провежда пред сградата на Съдебната палата в

...
Многоброен протест се провежда пред сградата на Съдебната палата в
Коментари Харесай

Протести: „Днес е Желяз, утре може да съм аз“

Многоброен митинг се организира пред постройката на Съдебната палата в София довечера в поддръжка на Желяз Андреев, за чието изгонване упорстват Съединените щати.

Подкрепящите Желяз излязоха пред Съдебната палата с плакати в ръце: „ Няма да дадем Желяз”, „ Подкрепа за Желяз, поддържам го и аз”, множеството скандира „ Свобода”.

​Със викания: „ Днес е Желяз, на следващия ден може да съм аз “ и „ Ние сме Желяз, ние сме с вас “, хората поддържаха младия мъж.

Колеги на Желяз знаели, че има нещо неправилно

Има опция Желяз да не бъде екстрадиран

Протест в поддръжка на Желяз се организира и в родния град на момчето – Добрич. Там хората започнаха да събират подписка до премиера Борисов.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Интерпол желае да бъдат арестувани още четирима българи със сходни обвинявания като на Желяз Андреев. Но основният прокурор Сотир Цацаров, разгласи, че до задържане няма да се стигне.

Със случая към този момент се зае Външно министерство, а Министерството на правораздаването изпрати покана до Департамента за правораздаване на Съединени американски щати с молба за незабавни съвещания.

Той е упрекнат в нарушение на оръжейното ембарго в Сирия, поради което е застрашен от до 20 години затвор в Съединени американски щати.

Вчера окръжният съд в Добрич освободи от ареста и постанови мярка за неотклонение „ подписка “ в 60 дневен период на Желяз Андреев. Предстои насрочване на дата за делото по настояването за екстрадиция. Приятелката му удостовери, че двамата са били на най-ниското равнище.

Той работил в прът център в София. Работата му била да дава отговор на имейли и телефонни позвънявания и търгувал със сирийските авиолинии. Така обаче е нарушил ембаргото на Съединени американски щати за търгуване със Сирия. Управителите на компанията към този момент излежават 2-годишни присъди в Съединени американски щати. Разследването е във Флорида.


За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР