Много зеленчуци, плодове и листни зеленчуци имат специални свойства, които

...
Много зеленчуци, плодове и листни зеленчуци имат специални свойства, които
Коментари Харесай

Най-добрите детокс сокове

Много зеленчуци, плодове и листни зеленчуци имат специфични свойства, които могат да ускорят свързването и елиминирането на токсините. Соковете, приготвени от тях, усъвършенстват положението на червата, омекотява и отстрани фекални камъни, отлагания от боклуци, които постоянно предизвикват неприятен мирис.

Отделянето става естествено с отпадъчни артикули и пот. Ето за какво диуретичните и слабителните им свойства са толкоз скъпи.

За разлика от фармацевтичните медикаменти, детокс соковете не работят незабавно. Ефектът е кумулативен, което ви разрешава да регулирате интензивността на въздействието върху тялото с фокус върху личното си положение.

Някои сокове имат холеретичен (жлъчетворен) резултат, което е доста значимо, в случай че задачата е разтоварване и пречистване на черния дроб, възобновяване на неговите филтриращи функционалности.

Промяната на състава и плътността на кръвта също е допустима, в случай че за тази цел е определена вярната композиция от артикули.

Детокс соковете включват типове, които подтикват отстраняването на токсични субстанции от вътрешните системи. За да поддържат оптималното равнище на хранителни субстанции в тях, те би трябвало:

- да са прясно изцедени;

- да са без термична обработка;

- приготвени единствено от зрели плодове и зеленчуци.

Също по този начин е желателно да се избират локални артикули, защото разновидностите за експорт се подлагат на профилирана обработка за удължение на периода на валидност, което явно не носи никаква изгода. Изключение вършат замразените плодове, които в това положение резервират истинския набор от витамини и минерали.

Списъкът с артикули, от които можете да си извършите сок за детоксикация, е значителен. Водещи в листата: цвекло, краставица, пъпеши, цитрусови плодове. Рецептите за детоксикиращи сокове са разнородни, могат да бъдат еднокомпонентни или да включват цялостен ​​куп усети. Ето за какво е толкоз елементарно да останете в границите на програмата за детокс със сокове без да изпитвате апетит и вкусова еднообразност. Менюто се избира според от задачите и персоналните желания.

Подготовка за детокс със сокове

 Детокс сокове

Детокс стратегиите са с друга дълготрайност. Най-простият и минимум натоварващ е един ден в седмицата на гладно на сокове. Това ще усъвършенства здравословното положение и настроението, изключително дейно след дълъг интервал на празници, когато би трябвало да възстановите работата на червата и да премахнете неприятната тежест в стомаха.

Следващата по дълготрайност е тридневната диета. Дава по-очевидни резултати, само че и предизвика съществени промени във вътрешния баланс. Масовото освобождение на отрови може да предизвика замаяност, диария и разстройство. Явлението е краткотрайно, само че би трябвало да се подготвите душевен за него.

По-дългите стратегии за детоксикация със сокове изискват специфична подготовка. За задачата първо се дефинира задачата на детоксикацията. Това може да бъде възстановяване на положението на кожата, възобновяване на функционалността на червата, сложно разчистване или загуба на тегло. Въз основа на това към този момент се сортират предписания и се дефинира продължителността на диетата, която може да се извършва до 10 дни.

Задължително се вземат поради вероятните противопоказания, които могат да бъдат диабет, стомашни язви, обостряне на стомашно-чревни болести и тресчица. Самата подготовка се състои в постепенна подмяна на познатите ястия с пресни зеленчуци, плодове, ядки. След това е елементарно да се премине към сокове.

Провеждане на детокс със сокове

На първо място, с цел да се предотврати възприятието на апетит, дневното количество храна се разделя на 5-6 елементи и се употребяват правилата на дробното хранене. В диетата би трябвало да има единствено сокове, без пулпа. Обемът на течността, в това число чистата питейна вода, би трябвало да бъде минимум 2.5-3 л. Не можете да употребявате подготвени артикули, които се продават в магазините за детоксикираща диета, в противоположен случай предстоящият резултат няма да бъде реализиран. Всичко би трябвало да се приготви сами, тъкмо преди приложимост.

За баланс е належащо в диетата да се включват еднообразно плодови и зеленчукови сокове. Само на плодове можете да получите внезапен спад в равнищата на глюкозата, което е рисково за неоткрит диабет и други ендокринни болести.

В допълнение зелените и листни зеленчуци съдържат най-висока централизация на субстанции, които форсират отстраняването на токсините и обезпечават активиране на чревната пъргавина.

По-добре е да извършите многокомпонентни коктейли от тези артикули и да ги употребявате като главно хранене, оставяйки сладките като лакомство и лека закуска.

Изход от детоксикацията със сокове

Не би трябвало ненадейно да прекратите програмата за разчистване. Единственото изключение е денят на гладно и тогава не би трябвало незабавно да натоварвате стомаха с тежка храна. При дълги стратегии това още повече не се предлага. Процесът протича безпрепятствено, от прибавяне на пулпа от зеленчуци и пюрирани супи, до последователно връщане към нормалната диета.

За да запазите резултата от прочистването за дълго време, целесъобразно е изцяло да преразгледате правилата си на хранене и да увеличите количеството здравословна храна, като намалите до най-малко съществуването на бързо хранене, полуфабрикати, сол, захар, маринати.

Примерни предписания за детокс сокове

 Детокс

Има голям брой разнообразни разновидности за подготвяне на зеленчукови и плодови смеси. Необходимо е единствено да се вземе поради тяхната съгласуемост и свойствата на всеки артикул поотделно. Например сокът от алено цвекло е доста съсредоточен, не би трябвало да се пие неразреден незабавно без подготовка. А още по-добре е да го комбинирате с морков или тиква.

Основният фактор при избора на съставки са освен изгодите и плануваните резултати от използването на продукта, само че и персоналните желания. Порция прясно изцеден сок или коктейл би трябвало да радва окото и обонянието. Ако те провокират отрицателни чувства или асоциации, тогава такова хранене няма да донесе изгоди. За да си осигурите задоволителен избор, коства си да вземете под внимание няколко забавни предписания авансово.

Зелен микс

За нея се употребяват единствено изцяло узрели артикули. Съставен от 2 междинни зелени ябълки, дребна краставица, 2-3 стръка целина, сок от половин лимон, 100 г листа от къдраво зеле, джинджифилови стърготини и клонче мента за обогатяване на усета. Съставките се слагат в сокоизстисквачката, полученият артикул е подготвен за приложимост. Не се предлага да се оставя в съда повече от 30-40 минути.

Червен коктейл

Основата е сок от цвекло. Прави се авансово и се оставя да " почине " половин час. През това време се подготвят лимон, моркови, ябълки в равни пропорции. Обелват се и семките също се пускат през сокоизтисквачката. След това получената примес се комбинира със сок от цвекло и се разрушава в блендер до гладкост. Вкусът е леко стипчив с отчетлива киселинност. Перфектно утолява глада, тъй като консистенцията е плътна, засищаща даже при липса на пулпа. Препоръчително е да употребявате тази рецепта заран.

Витаминен сок

При понижен имунитет и чести настинки се предлага да се одобри тази рецепта. Напитката бързо покачва защитните сили на организма, като в същото време отстранява токсините, които пречат на цялостното действие на имунната система.

Съставки: 2 ябълки, листно зеле, спанак, 1 лимон, парче джинджифил с дебелина не повече от 2 см, 5 гр. пчелен мед. Тези предписания за сок за детоксикация от сокоизстисквачка са предопределени за бързо подготвяне и незабавна консумация, нежни са, имат доста добър усет и провокират единствено позитивни страсти.

Предимства и дефекти на детокс соковете

 Най-добрите детокс сокове

Диетата за детоксикация със сок е доста известна, тъй като дава бърз резултат под формата на възстановяване на благосъстоянието, не изисква доста старания и огромни финансови разноски. Повечето от съставките са налични през цялата година. Ползите от програмата включват:

- лек резултат върху тялото;

- обогатяване с витамини и други потребни вещества;

- многообразие от вкусове;

- опция за сформиране на самостоятелно меню;

- засищане с енергия;

- нормализиране на чревната микрофлора;

- възстановяване на процеса на асимилиране на микро- и макроелементи;

- връщането на дълбокия сън, улесняващ процеса на заспиване.

В допълнение, положението на косата и ноктите последователно се усъвършенства, кожата придобива здрав искра, възпалението изчезва и работата на червата се възстановява. Това води до по-малки порции с по-бързо насищане. Телесното тегло понижава, структурата на кръвоносните съдове се възвръща, холестеролните плаки се отстраняват.

Детоксът със сок също има своите дефекти. Те включват допустимо замаяност, диария, недостиг на протеин. За да избегнете сходни феномени, би трябвало деликатно да наблюдавате измененията в положението си или да организирате детоксикация под наблюдението на квалифицирани експерти.

За да се преборите с възприятието на апетит, което непроменяемо се поражда от неналичието на твърда храна, целесъобразно е да изберете някои действия за себе си, като включите в всекидневието си дребна подготовка или разходка в парка, както и да премахнете всички изкусителни лакомства от вашият обхват. От огромно значение са моралът и волята. Трябва ясно да разберете задачата на детоксикацията и да се концентрирайте върху вътрешните чувства, отбелязвайки измененията, които се случват.

Вижте още какво и по какъв брой да ядем и пием след детокс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР