Много вярващи се събраха днес в Рилския манастир, където заедно

...
Много вярващи се събраха днес в Рилския манастир, където заедно
Коментари Харесай

На Великден едно американско семейство сбъдна мечтата си да посети Рилския манастир

Много вярващи се събраха през днешния ден в Рилския манастир, където дружно посрещнаха Възкресение Христово. Те участваха на празничната великденска литургия, а през днешния ден се помолиха в храма за здраве и благополучие.

Едно семейство от Съединените щати обаче, беше избрало днешния празник и Рилската света обител, с цел да сбъдне една своя дългогодишна фантазия.

Даяна Хейки е в България за първи път. Едва кацнали на летище София, тя и брачният партньор и незабавно се отправили към Рилския манастир, тъй като мечтаят за този миг от доста години.



" Винаги съм желала да дойда тук. Бях виждала Рилския манастир единствено на фотоси и мисля, че е едно прелестно място. Затова доста желаех да го посетя ", споделя Даяна.

Признава, че възприятието да си на такова свято място на Великден е извънредно зареждащо и одухотворяващо.

" Чувствам се... необикновено, красиво. Пожелавам си здраве и благополучен живот ".

Десетки българи и чужденци избраха и тази година да бъдат в Рилския манастир за Великден, с цел да измолят за себе си и околните си здраве. Украинци бяха пристигнали, с цел да се помолят за мир.



" Искам да поздравя всички хора по света с този прелестен празник. Желая на всички мир и здраве ", сподели Натали Синдецкая от Украйна.

" Енергийно е мястото, прекрасен е мотивът. Най-светлите от празниците за нашата християнска нация и да доведем детето, да му покажем светинята българска ", споделя Елмира Господинова.

" Днес е доста специфичен ден за вярващите и това е едно прелестно място, на което да посрещнеш този ярък празник ", споделя Джим Прайс от Съединени американски щати.

Десетки запалени свещи на едно свято за всеки българин място с вяра за мир, обич и светлина.

Репортер: Миглена Медарова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР