Много внимателно следим данните всеки ден. Мерките се предприемат на

...
Много внимателно следим данните всеки ден. Мерките се предприемат на
Коментари Харесай

Фандъкова: Сега не е време за политически битки, а за обединение

Много деликатно следим данните всеки ден. Мерките се подхващат въз основата на тях. Трябва непрестанно да вършим баланс, тъй че да се вземат ограничения, които ще доведат до понижаване на случаите. Сега не е време за политически борби на тази тематика. Смятам, че е време за обединяване и за ангажимент и внимание към експертното мнение. Това съобщи в ефира на столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„ Както всеки един човек и аз имам близки и другари, които към този момент са заболели, или са преболедували ковид. Това се случва на всички места, по тази причина е доста е значимо да съблюдаваме ограниченията – маските и дистанцията са най-лесните, само че и най-ефективните от тях ”, разяснява още тя.  

По думите й, в София през лятото е направено всичко допустимо, с цел да бъдат оборудвани лечебните заведения. „ Четири общински лечебни заведения имат открити COVID-отделения. Поисках и шефовете да пуснат в отпуски лекарите, тъй че да си починат през лятото и да са подготвени за есента. Разбира се, дефицитът с лекари не е от през вчерашния ден, той е проблем от години. Едва ли в този момент е моментът, в който той може да бъде решен. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим всички лекари ”, сподели още Йорданка Фандъкова. 

Според изследване на общината над 80% от софиянците одобряват и съблюдават ограниченията за носенето на маски. „ 7 екипа на ЦГМ и „ Общинска полиция ” вършат непрекъснати инспекции ”, изясни тя. 

Тя разяснява и чистотата на въздуха в столицата като съгласно думите й, в момента няма сериозен проблем с нея.

„ Вчера, през днешния ден, както беше и прогнозата, нямаме проблем със замърсяването. Разбира се, на мен ми се желае да нямаме големи пикове, каквито имахме преди 2-3 дни. Основен източник на замърсяване е горенето на твърдо гориво. Има комплекс от аргументи, които довеждат до замърсяване. Всичко, което генерира градът, остава долу при нас ”, разяснява кметът на София. 

Фандъкова заяви, че 55 000 семейства в София се отопляват на дърва и въглища. По думите й, към този момент има над 2 500 семейства, които желаят да подменят печката си гратис. „ На 500 къщи сме сложили филтри на комините, които понижават с над 80% предаваните нездравословни излъчвания, сподели още тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР