Много висок риск от пожари в девет регионаСобственикът на предоставен

...
Много висок риск от пожари в девет регионаСобственикът на предоставен
Коментари Харесай

400 евро глоба в Гърция за оставени боклуци на плажа

Много висок риск от пожари в девет района
Собственикът на възложен на трето лице автомобил носи отговорност при нарушаване

Палеж по несъобразителност се санкционира със затвор

Фасове от цигари, пластмасови и стъклени бутилки, тенекиени кутийки, найлонови торбички и други отпадъци, оставени от безотговорни гости на плаж в Халкидики, възмутиха гърци, които алармират управляващите.

А чиновници на реда, маскирани като плажуващи, започнаха всеобщи инспекции. Като хванатите извършители се санкционират с санкция от 400 евро.

Освен това от началото на летния сезон полицията в южната ни съседка стартира акция и против неправилното паркиране на коли и каравани в региона на Халкидики. Забранено е да се слагат палатки и каравани отвън избраните за къмпинг места. Наказанието е 150 евро санкция и до три месеца затвор.

Също по този начин е неразрешено носене на огнестрелно и хладно оръжие, в това число и преместването му в автомобил, в случай че нямате позволение, което би трябвало да бъде преведено и легализирано на гръцки език.

Много значимо е да знаете, че в случай че предоставите автомобила си на трето лице и бъде осъществено нарушаване, притежателят на автомобила носи наказателна отговорност за злонамерени действия, осъществени с въпросното транспортно средство.

Риболовците, които отиват на риба в Егейско море и в реките Струма и Места, също би трябвало да внимават. Те могат да мятат въдици без да заплащат разрешителни единствено от брега на морето и реките, само че не и да влизат с лодки в тях. За лов на риба вътре в морето се заплаща такса от 20 евро. Забранено е също потреблението на мрежи, динамит или химически субстанции.

След страховитите горски пожари тази година в Гърция управляващите в южната ни съседка внезапно усилиха наказванията за подпалвачи. Глобите за нарушителите доближават до 30 000 евро. Предвидено е и наказване затвор, като то се ползва даже за “леко ” закононарушение като палеж по несъобразителност. Досега законът предвиждаше санкции от 300 евро до най-много 5000 евро.

Хвърлянето на фасове в Гърция също може да докара до сериозна финансова глоба за нарушителите, която започва от 200 евро. Наредбата за противопожарната защита обаче планува повишение на санкциите според от зоната, в която е осъществено нарушаването (с нараснал риск от пожар) или в случай че незаконното действие се прави редовно. В последните случаи санкцията може да доближи до 5000 евро.

Според бюлетин на гръцкия метеорологичен институт заплахата от пожари в идващите дни е доста висока в девет района на страната в Централна Македония и Северна Гърция.

Важно е да се знае, че не трябва да се взимат на стоп непознати хора. Това може да се третира като трафик на незаконни мигранти, което съгласно гръцкия углавен кодекс се глоби с от 2 до 20 години отнемане от независимост за всеки транспортиран човек.

Наказва се и нападателно държание против еднообразен чиновник. Не опитвайте да подкупвате спрял ви за инспекция служител на реда, защото ще ви арестуват и ще слагат автомобила ви под забрана най-малко за 6 месеца.

На плажовете в Северна Гърция
Шезлонгите нарастнаха през август
Най-високи са цените на първа линия



На плажове на Неа Парамос цената за шезлонг на първа линия стига до 50 евро.

Светлана Василева,
Труд news, Благоевград

Арендаторите на плажове в Северна Гърция внезапно подвигнаха цените на шезлонгите този месец.

Те са разделили плажовете на браншове и по този начин са определили цени на минимална консумация за другите линии с шезлонги.

Допреди броени дни на плажа можеше да се излежаваш през целия ден единствено против кафе. Сега на първа линия се изисква консумация най-малко 10 евро на човек, а на задните места може и за 5 евро.

Има плажове на Неа Парамос където изискваната консумация за първа линия доближава до 50 евро на човек.

Това разочарова българите, които са главните туристи на Бяло море, само че все пак отлив на гости от България няма.

Арендаторите пък се оправдаха с нараснали наеми и такси, наложени им в най-натоварения туристически месец от локалните общини.

“Абе и гърците се побългариха, научиха се на тарикатлъци от нашите предприемачи, разясняват българите ”, които пътуват по схемата за ден на море.

Увеличението на цените варира сред 12% и 16%
Концесионерите подвигат от 1 септември пътните такси
От транспортното министерство търсят компромисно решение



По гледище на концесионерите от 1 септември се усилват пътните такси за автомагистралите в Гърция.

Концесионерите на гръцките автомагистрали взеха решение да се усилят пътните такси от 1 септември, което провокира бурната реакция на водачите, само че и на транспортното министерство.

Поскъпването беше “замразено ” през декември предходната година след интервенция на министерството, което посочи като мотив инфлационната и енергийната рецесия.

От ведомството в този момент са поискали среща с концесионерите, с цел да бъде открито компромисно решение.

Размерът на пътните такси зависи от типа на транспортното средство, като за класификацията имат значение височината му и броят на осите.

Тол таксите за лек автомобил по главните посоки стартират от 2,40 евро за маршрута Кулата - Солун и стигат до 16 евро за правата Атина - Спарта.

Повишаването на таксите за автомагистрали за леки коли ще варира сред 12% и 16%, а за огромните камиони - с 12%.

Припомняме, че от началото на 2023 година 1,3 млн. българи са влезнали в Гърция с коли, което е с над 500 000 повече от предходната, съгласно формалните данни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР