Много ветровито ще бъде днес, съчи прогнозата за времето на

...
Много ветровито ще бъде днес, съчи прогнозата за времето на
Коментари Харесай

Ветровито и слънчево време до края на деня

Много прохладно ще бъде през днешния ден, съчи прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

Вятърът ше е сдържан, а в източната половина от страната краткотрайно мощен от югозапад, с пориви в областите с код жълто със скорост до към 80-90 км/ч. След планините, където по високите елементи вятърът е ураганен, най-силни са поривите измерени в Хасково и Кърджали – към 70 км/ч.

Заедно с вятъра, към Балканите, в това число и към нашата страна, ще се придвижва необитаем прахуляк и концентрацията му в атмосферата през днешния ден ще бъде нараснала. Ще се покачат и температурите и в по-голямата част от страната се чакат оптимални стойности сред 20° и 25°, по Черноморието - от 15° по северното крайбрежие до 20° по южното. В следобедните часове в Западна България ще бъде слънчево, само че в останалата част от страната ще има превалявания, тук-там съпроводени и от гръмотевици.

През нощта вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, а минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 4° и 11°, в София – към 5°. Ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от запад. Максималните температури ще се покачат, спрямо през днешния ден и ще са сред 21° и 26°, в София – към 21°.

Слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще бъде слънчево, с сдържан вятър, също с посока от запад.

През почивните дни и в понеделник ще бъде слънчево, а температурите ще продължат да се покачват. Нови превалявания се чакат във вторник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР