Много важен е въпросът в каква България искаме да живеем.

...
Много важен е въпросът в каква България искаме да живеем.
Коментари Харесай

КТ Подкрепа`` и КНСБ: В България работим най-много и взимаме най-малко

Много значим е въпросът в каква България желаеме да живеем. Наскоро се появи ново проучване за това кой и по какъв начин работи в Европа. За следващ път разбрахме, че България е на пето място в Европа по количество работно време, което поставят работещите у нас. Истината е такава, че ние поставяме най-вече труд и взимаме минимум като възнаграждение. В не чак толкоз публични диалози с работодателите сме постигнали единодушие, че нещо би трябвало да се промени в тази тенденция. Това разяснява президентът на КТ ''Подкрепа'' Димитър Манолов в взаимна конференция с КНСБ по отношение на налагането на промени в трудовото законодателство в региона на ненормираното работно време, заплащането на нощния труд, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,Нашата задача е да защитим труда си. За задачата имаме намерение да съберем към 100 000 подписа и посредством тази подписка да повдигнем въпроса за работното време, касаещо най-много нощния и изключителния труд. Смисъла на тази подписка е и да се обърне внимание на нарушаванията и злоупотребите с работното време'', изясни ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

,,По въпроса за нощния труд от КТ ''Подкрепа'' бяха първите, които сложиха този въпрос. Сега сме решени посредством тази акция да доведем до край законовата рамка и регламентацията в един по-справедлив тип на отчитане на работното време в неговия сумиран вид и заплащането на труда. Един от главните ни ориентири в тази посока ще бъде Конвенцията за работното време, която България е утвърдила още през 1921 г.'', уточни Димитров и регистрира, че над 50 % от осъществените инспекции засичат нарушавания на работното място.

,,Ще преценим в хода на тази самодейност какво ще вършим по-нататък. Разбира се, ще водим диалози с държавното управление по този въпрос и се надявам да се разберем. Ако не, започваме с подписката, която при нужния брой подписи получава наложителен темперамент и влиза за разглеждане в Народното събрание. Все ми се желае да стане с положително, в случай че ли не - има и други начини'', сподели още веднъж по тематиката Димитър Манолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР