Много в стила на министър-председателя - още от времето, когато

...
Много в стила на министър-председателя - още от времето, когато
Коментари Харесай

Д-р Теодор Славев: Автократичният режим на Борисов се крепи на европейски пари

Много в стила на министър-председателя - още от времето, когато беше кмет, – е самичък да основава проблеми и самичък да ги взема решение, като постоянно е спечелилият и умиротворителят. В обстановката на сегашния спор, залагането на подводни камъни и инструментите за това са разнообразни. Най-напред е голословната финансова политика на държавното управление. План за излизане от вирусната рецесия няма, а пари се раздават без концепция зя оценка на следствията, в някои случаи истерично. Което е безогледно и пречи извънредно на капиталовия климат. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ политологът Теодор Славев, част от екипа на Български институт за правни начинания (БИПИ).

Вижте цялото изявление с Теодор Славев тук:

В изявлението Теодор Славев сподели още:

За Брюксел е по-важно ние да сме тихи и услужливи, въпреки и небогати, в сравнение с умни, дейни и благоденстващи. Въпреки заявените поръчки за господство на закона при разпределение на евросредствата, те си затварят очите за това, което се случва в България. Установяване на автократични режими, благодарение на европейски пари.

Друг метод за програмиране на рецесии или за опазване на спешното статукво и олигархичния модел е посредством дизайн на пътеките, по които парите от Европейски Съюз още веднъж ще бъдат предоставени на свързани с ръководещите стопански субекти.

Следващият детайл е увеличението на външните държавни заеми. От началото на тази година те са 8 милиарда, като по време на карантината, когато Народното събрание не работеше, се гласоподава празен чек за 10 милиарда В обществения дискурс никой не знае какво е действителното положение на финансите в България. А тежките времена занапред предстоят.

Възможно е ГЕРБ да останат втора, може би дори трета политическа мощ. Не е изключено да паднат и още по-надолу.

Избирането на Нинова значи, че в случай че тя продължава със социал-популистичните и националистични тематики и с отводът да се концентрира върху икономическата проблематика, мафията и завладяването на страната, Българска социалистическа партия рискува също да се свие.

Колеги в Щатите назовават пазаруването на национална обич корист с държавен запас за електорални цели.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР