Много световни медии пишат за президентските избори в САЩ, опитват

...
Много световни медии пишат за президентските избори в САЩ, опитват
Коментари Харесай

Медиите за вота в САЩ: Американците губят доверие в избирателната система

Много международни медии пишат за президентските избори в Съединени американски щати, пробват се да създадат оценка на предшестващата ги президентска акция и да плануват какво ще се случи по-късно.

Руската секция на Би Би Си предлага следния асортимент от материали.

Ще се реши ли резултатът от изборите в съда?

" Файненшъл таймс " споделя, че резултатите от изборите могат да затънат в правосъдни разногласия.

Както републиканците, по този начин и демократите се приготвиха за вероятни правосъдни борби в и след изборния ден и Тръмп съобщи, че може да разчита на съдилищата, с цел да надделее.

В последна сметка вероятността от правосъден спор след изборите ще зависи от това какво се случва в и след изборния ден, както и от това какъв брой огромна ще бъде разликата в гласовете при първичното броене. Но неотдавнашните правосъдни каузи, свързани с предварително гласоподаване, демонстрираха защо могат да спорят претендентите и в някои случаи поставиха основата за бъдещи производства, написа вестникът.

Тръмп ще се разгласи за президент, без да изчака резултата?

" Гардиън " спекулира какъв брой евентуален е сюжет, при който Тръмп отхвърля да одобри изборните резултати и се афишира за президент.

Обстоятелствата, при които се организират изборите - т.е. в разгара на пандемия - вършат такава опция по-вероятна, в сравнение с при постоянни избори, твърди вестникът. Промените в настроенията на гласоподавателите дадоха опция на Тръмп да направи неоснователни изказвания за машинация и даже да сътвори сюжет, при който той може прибързано да се разгласи за победител, написа вестникът.

Рекорден брой американци гласоподаваха предварително, като забележителна част го направи по пощата. Увеличаването на броя на бюлетините, изпратени по пощата, може да значи, че на чиновниците в изборните секции ще отнеме повече време, с цел да броят и разгласят резултатите, което може да отнеме дни. Ако Тръмп води в някои щати преди окончателното броене на всички гласове, той може да се опита да се разгласи за победител, счита вестникът.

Все още няма прецеденти в историята

„ Индипендънт " също се занимава с вота - какво се случва, в случай че Тръмп откаже да напусне Белия дом? По-рано Джо Байдън сподели, че в тази обстановка Тръмп ще бъде изведен от там със мощ.

Поради заканите на президента да не признае проваляне на изборите, вестникът е най-притеснен от обстоятелството, че в Съединените щати не е имало подобен казус: мирният трансфер на власт е основа на американското общество, а по-рано, при положение на противоречиви избори, решенията бяха взети доста преди някой да откаже да признае загуба.

Ако Тръмп загуби от Байдън и откаже да напусне поста няколко дни преди встъпването в служба на определения президент, страната ще се озове на неразучена и непредсказуема територия за първи път в историята.

Американска неустановеност по отношение на бъдещето преди изборите

„ Ню Йорк Таймс " написа, че на фона на пандемията на ковид и високата безработица, един от главните лайтмотиви на актуалните избори е несигурността на американците по отношение на бъдещето на тяхната страна.

Притесненията по отношение на бъдещето на Съединените щати надвишават множеството от останалите опасения, за които приказваха гласоподавателите, когато гласоподаваха. Бъдещето на страната ги тревожи повече от вероятността да изгубят работата си по време на криза, да се разболеят от COVID-19 или да станат жертва на принудително закононарушение.

В национално изследване на „ Ню Йорк Таймс " и Сиена Колидж, както левите, по този начин и десните гласоподаватели показаха загрижеността си, че животът на идващото потомство американци ще бъде по-лош. И се тормозят, че Съединени американски щати могат да изгубят своята народна власт, написа вестникът.

Жителите на Съединени американски щати престанаха да се доверяват на изборната система

Коментаторът на „ Лос Анджелис Таймс " Никълъс Голдбърг написа, че доста поданици на страната не се доверяват на изборната система, наричайки я депресиращ факт. Според създателя тази липса на доверие отразява по-дълбока рецесия. Политическите разделения станаха толкоз поразителни, а цинизмът във връзка с системата толкоз публикуван, че освен изборният развой, само че и самото държавно управление загуби легитимност в очите на гласоподавателите.

" Преди няколко седмици следих фокус група, включваща повече от дузина не взели решение за кого да гласоподават гласоподаватели. Абсолютно всички споделиха на модератора, че нямат доверие в медиите, само че по-късно прибавиха, че нямат доверие на президента и не почитат съперника му ", написа Голдбърг.

Появата на песимизъм във връзка с американското държавно управление и неговата политика може значително да се отдаде на президента Тръмп. В продължение на четири години той непрестанно подлага на критика главните институции на страната - изборната система, Демократическата партия, ФБР и разузнаването, свободната преса, учени, работещи за държавното управление, и държавни чиновници. Той подиграваше съперниците си, наричайки ги нарушители, социалисти, рискови хора или луди.

Но американското користолюбие към системата датира отпреди Тръмп и ще надживее президентството му. Натрупва се от десетилетия заради обстоятелството, че определените чиновници стават все по-непримирими в своите преценки и отмъстителни, написа създателят.

Тръмп ще бъде запомнен с битката с „ лявата просвета "

Коментаторката на „ Ю Ес Ей Тудей " Шарлът Елън има вяра, че президентството на Тръмп ще бъде запомнено с битката с лявата идеология. Тя назовава интервала четиригодишна отмора от тиранията на културните полезности на левицата, с помощта на обстоятелството, че политиките на неговия предходник Барак Обама беше спряна или изменена в доста връзки.

Добре е в Америка на Тръмп да се разстройвате, когато щерка ви ученичка е принудена да споделя тоалетни и съблекални с биологични младежи [които се самоопределят като жени] или да се състезава с млади мъже в спортовете единствено за девойки, написа коментаторката.

В Америка на Тръмп е обикновено да се застъпваш за живота на нероденото бебе, да подкрепяш полицията, да си последовател на притежанието на оръжие и да заставаш на страната на Израел. Ако Тръмп загуби тези избори, всичко това може да бъде анулирано за една нощ и Америка ненадейно ще се върне към „ нормалността ", която й беше наложена от идеологическите прогресисти, които преобладават и управляват нейните обществени институции, написа създателят.

За Русия това е избор сред „ неприятно и доста неприятно "

„ Московский Комсомолец " се чуди кой от претендентите ще бъде по-изгоден за Русия.

" Нищо положително не пристигна от президентството на Тръмп за връзките сред Русия и Съединените щати. Не беше подписано нито едно обнадеждаващо съглашение. Затова пък старите интернационалните контракти, които най-малко даваха опция да се подсигурява световна сигурност, бяха изхвърлени на боклука ", написа изданието.

"... идването на власт на Джо Байдън - то е напълно евентуално - ще докара до по-нататъшно задълбочаване и разширение на глобите и други ограничения за напън.... Колкото и тривиално да звучи, за Русия американската президентска акция е избор сред неприятно и доста неприятно. Така че във всеки случай нашите държавници нямат да пият шампанско. Тук по-подходящи са по-силните питиета, макар че и капки за сърце няма да попречат ", счита МК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР