Много стоки и суровини поскъпнаха драстично, което ще доведе до

...
Много стоки и суровини поскъпнаха драстично, което ще доведе до
Коментари Харесай

Скача цената на бирата в Германия: На какво се дължи рекордното поскъпване?


Много артикули и първични материали нарастнаха фрапантно, което ще докара до покачване на цените на обичаното пиво на германците - бирата, както оповестиха към този момент от огромните пивоварни в страната.

Въпреки че през последните 40 години в страната е спаднало, напитката продължава да бъде изключителна значима за германците и една от визитните картички на страната. Данните сочат, че приблизително един немец пие към 87 литра бира за година.

Очаква се повишаването на обичаната напитка на германците да не бъде посрещнато с необикновен възторг от хората, когато цените скочат от първи декември.

Хора пият бира на Октоберфест


Причините, налагащи повишаването, са увеличените индустриални разноски за сила, първични материали, консумативи и логистика, а през годината на някои производители даже се е наложило да спрат производството си поради липса на въглероден диоксид.

Все още не е ясно тъкмо с какъв брой ще бъдат увеличени цените, само че като цяло асоциациите на пивоварите в Германия чакат цените на бирата да се вдигнат с към 30%.

Консумацията на бира тук е доста висока и е част от образа на Германия. Всяка трета пивоварна в света е на територията на Федералната Рeпублика, а единствено на Октоберфест се оферират над 5000 марки бира.

А като стана дума за Октоберфест, който завърши единствено преди няколко дни е явен и крайният резултат. Въпреки че празникът се състоя след две години пауза с половин милион по-малко са били посетителите съпоставено с 2019 година, в този момент чествалите нa Октоберфест са 5,7 милиона души.

Изпитата бира също е по-малко. Тази година докладът сочи 5,6 милиона литра, до момента в който през 2019 са били 7,3 милиона литра. А бирата на тазгодишното издание на Октоберфест беше много по-скъпа съпоставено с 2019 година и струваше сред 12,60 и 13,80 евро за литър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР