„Много смешно” е било изслушването на специалните разузнавателни средства (СРС)

...
„Много смешно” е било изслушването на специалните разузнавателни средства (СРС)
Коментари Харесай

Изслушването на СРС-та по делото за радикален ислям – „много смешно”

„ Много смешно” е било чуването на специфичните разследващи средства (СРС) по делото за коренен ислям в Пазарджик, твърди Яшар Мустафа, ръководителят на настоятелството на джамията „ Абу Бекир” в ромската махала в града.

Именно там преди три години беше извършена зрелищна акция, при която бяха арестувани 14 души. И последният от тях – основният обвинен Ахмед Муса, беше освободен от ареста през вчерашния ден, откакто гаранцията му от 7500 лева е била платена.

Според Мустафа за 8 часа чуване на СРС-та той н е чул нито един път една дума за тероризъм , а какво остава за цяло изречение.

На видеозаписите въобще пък не се чувало какво се приказва, виждали се единствено деца, които скачат на батут и хора, които си готвят за ифтар. Имало и записани телефонни диалози, които обаче били единствено битови.

Според Мустафа парите за гаранцията на Муса били събрани от всички хора в квартала.

„ Трябва да намерят улики с цел да съдят, по тези смешни способи няма по какъв начин да ни съдят”, сподели Мустафа.

„ Брат ми, по какъв начин ще имаме нещо общо с „ Ислямска държава”, те къде са, (а къде –) ние… Ние тук колкото да си търсим да намерим хляба, какво общо имаме със Сирия”, отговори Мустафа на въпрос на кореспондент на bTV за възможни връзки с групировката.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР