Много скоро ще обявим разширяване на Реформаторския блок (РБ), обяви

...
Много скоро ще обявим разширяване на Реформаторския блок (РБ), обяви
Коментари Харесай

Реформаторския блок ще се разширява, има поне 5 желаещи партии

Много скоро ще обявим разширение на Реформаторския блок (РБ), разгласи Найден Зеленогорски (ДБГ). Според него има най-малко пет партии проявяващи предпочитание да се причислят. В коментар за за готвеното обединяване на ДСБ и " Да, България " Зеленогорски сподели, че Блокът поредно е следвал пътя на отворените порти. Ние сме за необятно дясно обединяване, заявява Зеленогорски. Той напомни, че сред 500 000 и 700 000 гласоподаватели са непредставени в Народното събрание. Сепаратизма в дясното донесе огромни вреди, сподели Зеленогорски.

Ще забележим до каква степен ще докара това, разяснява бъдещето на новото обединяване и ръководителят на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски. " Ние отправихме апел към ДСБ, те не дадоха отговор ", сподели Лукарски. Зеленогорски добави, че Реформаторския блок е в цялостен състав, в това число и Български земеделски народен съюз. Партията на Николай Ненчев имаше няколко общи начинания, дружно с ДСБ и " Да, България ". Венци Мицов и Светослав Витков от " Глас Народен ", които се явиха в коалиция с Република България на последните избори, също прибавиха, че за единение на десните. " Всички ние би трябвало да работим за това, всички вдясно би трябвало да преглътнем гордостта си " сподели Мицов, който е общински консултант в София само че не е в групата на Реформаторите а в " Политическа група 5 ". По тематиката за обединяването Витков сподели, че ще работят с Република България, само че на равни начала.

Реформаторите пишат закони, надяват се някой да ги внесе

Найден Зеленогорски сподели, че Република България ще продължи интензивно да действа и ще постави оптимални старания да внесе в Народното събрание законодателни планове. Най-логично било плановете им да бъдат изпратени до всички партии и отраслови министерства, които да ги внесат в Народното събрание. Един от законите, които се обмисля е за инфраструктурните облигации. Зеленогорски обърна внимание, че в плана за държавен бюджет са заложени извънредно незадоволително средства за поддръжка на четвъртокласните пътища - 164 млн. лева За републиканските са планувани 700 млн. лева, а четвъртокласните пътища, които се поддържат от общините са толкоз, колкото и републиканските - 20 хиляди км. Зеленогорски счита, че парите в пенсионните фондове, които са към 12 милиарда лева могат да се вложат в облигации за инфраструктура, които да бъдат с обезпечена рентабилност от страната. Зеленогорски обърна внимание, че в бюджета не е обезпечено дострояването на автомагистрала " Хемус ", тунела под Шипка и скоростни пътища до Видин и Русе. Зеленогорски напомни, че тези пътищата трябваше да оказват помощ за понижаване на икономическите разлики сред Северна и Южна

" Бюджет 2018 " - отвод от промени

" Не одобряваме плана за бюджет. Не виждаме безапелационни доказателства за харчене на средства. Зад бюджета за 2018 година прозира отвод от промени ", сподели от името на Блока Жаклин Толева (Български демократически форум).

Божидар Лукарски сподели, че е планувано увеличение с 10% на издръжката на държавните сдружения. Според него губещите трябвало да се закрият или приватизират.

" Повече пари за читалищата, само че няма нов закон. Повече пари за БНР, само че не и за нарастванията на музикантите там. Дават се едни пари, ей по този начин, а никакви промени ". добави и Венци Мицов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР