Много скоро предстои да се забавляваме цялото семейство, докато боядисваме

...
Много скоро предстои да се забавляваме цялото семейство, докато боядисваме
Коментари Харесай

Ако направите това, докато варите яйцата, няма да се пукне нито едно

Много скоро следва да се забавляваме цялото семейство, до момента в който боядисваме великденските яйца. Това е единственият ден от годината, в който може да си позволим да прекалим с количествата. 
Сигурни сме, че най-малко няколко съумяват да се пропущат, още до момента в който ги варите. Това нормално тревожи домакините, защото авансово са си пресметнали броя и имат ясна идея за самото декориране.
Ние ще споделим с вас няколко съществени тънкости, с които да избегнете пукането на черупките при варене. Предлагаме да следвате прецизно това, което ще ви кажем и няма да има изненади.
Тънкости и хитрини, които всяка стопанка би трябвало да узнае:
Не използвайте прекомерно огромна тенджера
Това е предписание номер 1, към което да се придържате. Имайте поради, че в случай че съдът е прекомерно огромен, яйцата ще се блъскат в стените му по време на варене и това ще способства за пропукване на черупките.
Големи количества
Няма нищо неприятно в това да боядисате цяла дузина с яйца, само че е значимо да не прекалявате с броя в тенджерата. Отделете си повече време за варене, в случай че сте решили да декорирате доста яйца. Сложете ги на няколко пъти да се варят и по този начин ще избегнете брак.
Сложете забрадка на дъното
 Каква е разликата сред био яйца и такива от “щастливи ” кокошки? Каква е разликата сред био яйца и такива от “щастливи ” кокошки?
Освен в случай че нямате курник в задния си двор или нямате достъп до някоя баба, която разполага с тъкмо това, евентуално купувате от суперм...
Когато водата заври, съществува заплаха яйцата да стартират да се удрят по дъното или едно в друго. За да избегнете това, наложително покрийте тенджерата с забрадка.

Сол и оцет във водата
Двете съставки се прибавят още в самото начало. Те резервират черупките здрави, а и откакто решите да ги белите, ще ви е доста по-лесно.
Ниска температурна разлика
 Лесен трик за избелване на кафявите яйца Лесен трик за избелване на кафявите яйца
Великден наближава, а с това се ускорява еуфорията около приготовленията. Знаете, че боядисването на яйцата е едно от обичаните неща за...
Голяма неточност е да извадите яйцата от хладилника и непосредствено по-късно да ги сложите в тенджерата на котлона. Разликата в температурата ще ви подсигурява най-малко няколко пропукани черупки и отчаяние.

Ниска температура на варене
След като заври водата, намалете температурата и оставете тенджерата на муден огън. Окол 10 минути са изцяло задоволителни, с цел да имате най-после здрави и твърдо сварени яйчица, подготвени за декориране.
Направете го тъкмо по този начин и няма да има нито едно потърпевшо яйце!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР