Много шофьори обръщат внимание на факта, че акумулатори, закупени нови

...
Много шофьори обръщат внимание на факта, че акумулатори, закупени нови
Коментари Харесай

Фабричните акумулатори издържат повече, ето защо

Много водачи обръщат внимание на обстоятелството, че батерии, закупени нови от магазините, се разреждат доста по-бързо от тези, с които колата е излязла от завода - т.е. тези, които са конфигурирани във фабриката при сглобяването на автомобила. За това за какво това е по този начин?

Интересното е, че по този въпрос притежателите на бюджетни коли са доста по-малко наранени от притежателите на премиум коли. Всъщност в скъпите коли има голям брой консуматори на сила и това, несъмнено, се отразява на живота на батерията. Но без значение от това каква е колата ви, наклонността остава непроменена. Ако най-често срещаните оловно-киселинни акумулатори, конфигурирани във фабриката, работят под капака 4 години, то новите от магазина - работят безпроблемно не повече от 2-3 години. Защо се случва това?

Факт е, че производителите на транспортни средства и батерии са обвързани със строги договорни отговорности. И в случай че има нещо неправилно с качеството, тогава заводът просто ще се откаже от доставчика на батерии, предлагащ артикул, който не дава отговор на стандартите. И още нещо - инженерните центрове на автомобилните компании организират съществени проби на батериите авансово. В резултат на това се създават много строги условия, на които би трябвало да дава отговор всяка партида аварийни елементи, влизащи в конвейера.

Но за веригите за търговия на едро и дребно системата за асортимент е доста по-лоша или въобще не съществува. Продавачите са лимитирани единствено до съществени инспекции, защото размерите, които продават, са дребни. Проблемни доставки и предпазване на акумулаторите също постоянно способства за по-краткият им живот. Ако технологията за предпазване е нарушена, батериите се разреждат доста по-бързо. Също по този начин би трябвало да отбележим, че животът на автомобила от дълго време е изчислен. В Европа той е 5-8 години, тъй че доста производители на аварийни елементи се управляват тъкмо от това време време.

Но за магазинната мрежа, за производителите на батерии е просто неизгодно да създават акумулатори, които да служат вярно 8-10 години. И посредством понижаване на ресурса на продукта те доближават много положително икономисване, което им разрешава и да поддържат цените ниски и конкурентни. А това не може да се случи в завода, където, както към този момент споменахме, инспекциите са извънредно съществени написа " Аутомедия ".

Тоест производителите си икономисват съставни елементи, когато става дума за батерии за вторично вграждане. Но каква батерия да изберем, с цел да издържи по-дълго? Логично е да се обърне внимание на артикули с технология EFB (4-5 години) или по този начин наречените AGM акумулатори (6-8 години). Вярно е, че те имат един значителен минус - високата цена. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР