Много семейства по света ще бъдат заети с декорирането в

...
Много семейства по света ще бъдат заети с декорирането в
Коментари Харесай

Неочакван гост: Семейство откри бухалче в клоните на коледната си елха

М ного фамилии по света ще бъдат заети с декорирането в празничния сезон. Независимо дали това включва окачване на приказни светлини, запалване на свещи или накичване на коледно дърво.  

Едно семейство в Лексингтън, Кентъки, даже получи бонус към своето дърво тази година, която дойде с дребен бухал. 

Мишел Уайт споделя, че фамилията е украсило дървото си както нормално и е държало дървото в всекидневната си четири дни, преди да виждат дребния си посетител.

„ Имам три кучета “, сподели Уайт пред AP News.

„ Ние използваме тази стая без спиране - гледаме телевизия; кухнята е тук, само че не забелязахме наличието на животното ”, споделя тя. 

Звездата в коледната им елха се оказа дребна сова. Боби Хейс, който работеше като чистач на килими за личната си компания Magic Carpet Cleaning, беше в дома на фамилията и видя, че коледната елха стартира да се движи, когато присъединил някакво съоръжение, предава IFL Science. 

“Бухалът безусловно беше в долния крак на елхата, а по-късно пропълзя по-нагоре по дървото. Отне ми няколко минути даже да го намеря “, споделя Хейс. 

След като направи няколко фотоси, с цел да ги покаже на Микеле, Хейс съумява да улови совата и да я освободи безвредно назад на открито, оповестява IFL Science. 

Смята се, че животното е източен бухал (Megascops asio), постоянно срещан тип през цялата година, намира се в гори и крайградски региони, където постоянно гнезди. Въпреки името си, те издават звуци, които наподобяват повече на безшумно вибриране или цвилене, в сравнение с вик, съгласно Националното общество на Одубон. 

Това надалеч не е първият случай на мистериозни посетители в коледните елхи. През 2020 година дървото Рокфелер беше хазаин на бухал (Aegolius acadicus), който беше пропътувал над 300 километра  от вкъщи си в Онеонта в щата Ню Йорк. 

Ако попаднете на животинка, скрила се във вашата коледна елха, не я внасяйте на закрито, предизвестяват специалисти. 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР