Много се говори за детоксикацията и това е необходимо, тъй

...
Много се говори за детоксикацията и това е необходимо, тъй
Коментари Харесай

Храни, които са естествени детоксикатори

Много се приказва за детоксикацията и това е належащо, защото средата, в която живеем, е мощно нечиста, а тялото ни поема всички нездравословни детайли на средата с храната, водата и въздуха. Необходимо е пречистване на организма, което да се прави от време на време през годината.

Какво са токсините и какво съставлява детоксикацията?

Прочистването или още детоксът е натурален развой в тялото, при който се изхвърлят токсините, насъбрани в него. Тези нездравословни субстанции са два типа:

- отрови, които са поети с храна, вода, въздух;

- отрови, формирани от тялото в процеса на действието му.

Причините за образуването на отрови са нездравословните хранителни привички, нечистите храни, използването на алкохол и тютюн и ежедневният стрес.

Токсините вредят, тъй като тровят тялото, нарушавайки имунната система, обмяната на веществата, функционалностите на сърдечната активност и провокират хормонален дисбаланс.

Диети за детокс на организма

 Детокс

Прочистването на тялото се прави нормално посредством диети. Самата детоксикация не е диета, а средство за реализиране на по-добър метаболизъм. За тази цел е нужен верен метод на хранене и асимилиране на питателните субстанции. На тялото са нужни алкални храни, превишаващи тези, които са киселинни. Така се реализира алкално-киселинният баланс, нужен на тялото, с цел да бъде крепко.

Здравословно е това хранене, което се състои от 70-80 % алкални храни и 20-30 % киселинни хранителни артикули. Консумацията на храни, избрани като детоксикатори, усилва изгарянето и изхвърлянето на насъбраните отрови от тялото. Важно е тези храни да съдържат детайлите калций, натрий, магнезий, калий, желязо, които имат алкализираща функционалност.

Процесите на филтриране са ориентирани към черния дроб, белите дробове, бъбреците, останалите вътрешни органи и кожата. За бързото им пречистване са нужни 10-15-дневни прочистващи диети. Но непрекъснатото приемане на верни и толерирани от организма храни ще понижи размерът на насъбраните отрови.

Храни, които са естествени детоксикатори на организма

Към естествените детоксикатори на тялото принадлежат следните храни:

• Алкализиращите храни - това са пресните плодове и зеленчуци

 Алкални храни

- зелето - прочиства храносмилателната система;

- морковите - за детокс на тъканите;

- целината - за премахване на токсините от цигарен дим;

- чесънът - прочиства кръвта;

- червеното цвекло - за поддържане на алените кръвни клетки;

- червеното цвекло и авокадото - за детоксикация на черния дроб;

- тиквите, крушите, портокалите и ябълките - отстраняват токсините в червата;

- боровинките и сушените плодове на кайсия, сливи, смокини, фурмите и стафидите - подкрепят работата на бъбреците.

• Храните, съдържащи антиоксиданти

Това са всички хранителни артикули, благодарение на които тялото се бори със свободните радикали, причиняващи най-тежките болести - чесънът, морковите, доматите, зеленолистните зеленчуци, карфиолът, спанакът, чушките, ягодите, малините, бананите, прасковите. И разнообразни билки, които природата ни е дала, за подправки към храната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР