Mного се говори, че у нас смъртността е малка, защото

...
Mного се говори, че у нас смъртността е малка, защото
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обясни защо децата прекарват леко вируса

 " Mного се приказва, че у нас смъртността е дребна, тъй като сме нямали доста 90-95 годишни хора. Тежестта на тази зараза обаче зависи от две аргументи. Първата е от броя на вирусите, с които сe е заразил човек. Ако се употребяват защитни средства, в случай че се съблюдава отдалеченост, се боледува по-леко, тъй като човек се е заразил с по-малко вируси.

Второто е броят на рецепторите в организъм, в които ще се залови този вирус. При децата тези рецептори са доста по-малко от на възрастните в дихателната система. Поради тази причина те съвсем нямаха клинична демонстрация на болестта.  Вече възрастните имат доста рецептори в дихателната система.

При хората над 75 години обаче стартира понижаване на тези рецептори, по тази причина и постоянно чуваме, че дълголетници са преборили вируса. "

Той изнесе новите данни за разпространяването на ковид у нас.

41 са новите инфектирани за последното денонощие, като от тях 11 са настанени в болнични заведения. Направени са 1450 проучвания. Активните области са 9. 2372 общо са случаите на COVID-19 до момента в България. Активните случаи са 1478. 

42 са излекуваните. Общият брой на излекувание е 769.

Имаме нов случай на инфектирана здравна сестра от Кнежа.

5 са умрелите, 1 - в София, 2 - Пазарджик, 1 -  Стара Загора, 1 - Ямбол. Oбщият брой е 125.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР