Много са задачите. Ще се видя разбира се с генералните

...
Много са задачите. Ще се видя разбира се с генералните
Коментари Харесай

Илиана Иванова с първи коментар, след като бе одобрена за еврокомисар

Много са дилемите. Ще се видя несъмнено с генералните дирекции, с цел да очертаем проблемите и да започваме работа по тях, тъй като остава единствено година от мандата. Добрата вест, знаете, че беше реализирано съглашение за асоцииране на Обединеното кралство, тъй че се надявам да стартираме работа. Това съобщи Илиана Иванова малко откакто бе подкрепена за еврокомисар от Екологичен потенциал.

" Около 100 милиарда имаме недостиг при финансирането на нововъведенията в Европа. Ако би трябвало да достигнем този таргет от 3% от Брутният вътрешен продукт - това, което би трябвало да се направи е да се притегли задоволително частно финансиране. България към момента е в дъното на класацията, ние разделяме иноваторите в Европейски Съюз на: мощни, умерени, разрастващи се и нововъзникващи. Ние сме в най-долната част. Но старания се вършат ", сподели Иванова, представена от

Българският еврокомисар уточни, че ще постави всички старания да помогне на българските научни центрове, откриватели, университети да наваксат изоставащото движение. " Планирам още в края на месеца, откакто встъпя в служба, да дойда в България. Ще се срещна с всички институции, министри и заинтригувани страни в бранша ", добави тя. 

Относно водното злополучие в Царево и потърпевшите Иванова сподели: " Нека да изкажа съболезнования на околните на жертвите. Европейската комисия незабавно даде данни от програмата " Коперник ", които да са разполагаем на националните управляващи. Но имаме и механизъм за гражданска отбрана. Имаме опция да даваме средства за издирвателни интервенции, за разпределяне на медицински екипи, съоръжение и медикаменти ", добави тя.

Очаквайте още детайлности.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР