Много са санкциите към Русия и са много тежки. Който

...
Много са санкциите към Русия и са много тежки. Който
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Който си мисли, че санкциите срещу Русия не са тежки, греши

Много са глобите към Русия и са доста тежки. Който споделя, че не са тежки и че завръщането към икономическото самозадоволяване на която и да е страна е някакво решение, бърка ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " икономическият анализатор Кузман Илиев:
" Това е свръхестествен удар по съветските жители, по съветското произвеждане, по съветския хайлайф. Все отново оставам песимистичен към глобите като икономист, тъй като си припомням какъв брой доста наказания е имало към Кастро, към Саддам Хюсеин, към Кадафи и по този начин нататък и в последна сметка не съумяха да ги бутнат, тъй като крайният адресат на тези наказания са хората в Русия, които са прозападно мислещи, тъй като ще бъдат лишени от западните артикули и произвеждане. Голямата част от съветското население ще се радва, че богатите са осъдени и ще поддържа все по-силно водача си и това се вижда като феномен постоянно, когато има такива наказания - и в Иран, и във Венецуела. Колкото и да са огромни вътрешните проблеми на една страна, популацията има податливост да пази нацията си и това се възприема като експанзия към нея и към самите жители ".
" Санкциите постоянно са бумеранг, който не знаеш по какъв начин ще се завърти и по какъв начин ще удари теб и не се знае дали в един миг това няма да е опасност под някаква форма и за единството на Европейския съюз. Ако това е Европейският съюз и ние вместо да вършим един по-богат живот, пращаме оръжия, финансираме с парите на данъкоплатците ескалация в някакъв смисъл, в някакъв смисъл може да има доста тежки брожения в Европа, в обособените страни ", добави още икономическият анализатор.

" Един от вероятните сюжети на тази рецесия е Украйна да бъде разграничена на две, тъй като ние не знаем какви са и до каква степен могат да стигнат съветските планове и до каква степен може да стигне съветският президент в своите решения. Вие виждате, че на няколко пъти има даже намек за използването на оръжия за всеобщо заличаване ". Това сподели за БНР докторът по политология в Софийския университет и интернационален специалист Искрен Иванов:

" До този миг аз най-малко не виждам някаква реалистична вероятност от страна на Европейски Съюз и НАТО. Не чух някакви мирни послания от страна на водачите, по-скоро ставаше въпрос за тактики, за вероятни сюжети, за създаването на принадлежности, с които да се работи в актуалната рецесия. Все още не можем да приказваме за някакъв съответен излаз от тази война или пък за някакви условия за мир, които западните формати да очертаят, тъй като най-малкото нямаме деескалация на напрежението и разговор сред страните ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР