Много работодатели в САЩ дадоха ясно да се разбере, че

...
Много работодатели в САЩ дадоха ясно да се разбере, че
Коментари Харесай

Отпор за работодателите, които искат служителите си по-често в офиса

Много работодатели в Съединени американски щати дадоха ясно да се разбере, че желаят чиновниците им да се завърнат в офисите най-малко отчасти.

Някои чиновници, обаче, които прекараха последните две години, работейки съвсем напълно отдалечено, се чудят за какво изобщо би трябвало да се връщат присъствено на работа.

Цените на горивата са високи. Случаите на COVID-19 още веднъж се усилват. Те са били продуктивни от вкъщи, а когато са посещавали офиса, малко на брой от сътрудниците им са били там.

"Служителите в действителност търсят еластичност и избор за това къде, по кое време и по какъв начин да работят. Те не желаят да им се споделя: 'Трябва да си тук в тези този и този ден.' Те желаят да могат да избират, " споделя пред CNN Business Райън Лъби, сътрудник в McKinsey & Company.

По-рано през годината изследване на Pew откри, че 61% от чиновниците в Съединени американски щати, които имат офис отвън дома, не желаят да се връщат на работното си място.

Независимо дали става въпрос за хибриден модел или условието чиновниците да идват в офиса пет дни в седмицата, работодателите би трябвало да покажат каква е цената на това да служащите да пътуват още веднъж до офиса, в случай че те са се справяли сполучливо от вкъщи в продължение на две години.

"Ако единственото друго нещо в деня им е, че няма да са вкъщи и ще бъдат в офиса, където няма никой различен или няма хора, с които да си сътрудничат, тогава те ще се запитат какъв е смисълът от това, " споделя Ванеса Мацис-Маккрийди, шеф човешки запаси в Engage PEO.

Мацис-Маккрийди добавя, че предлагането на чиновниците на грижи за деца или възрастни може да улесни прехода. Също по този начин дребни придобивки, като заплащането на абонаменти за подкасти, което да направи пътуването до офиса по прелестно, безплатната храна в офиса, присъствените просветителни сесии и обществените събирания може също да привлекат чиновниците назад към офиса.

Какво ограничения подхващат фирмите?

В един от по-екстремните случаи основният изпълнителен на Tesla Илон Мъск изпрати имейл до чиновниците, в който декларира, че те би трябвало да са в офиса най-малко по 40 часа седмично или би трябвало да изоставен компанията.

Въпреки това доста компании към момента не са създали връщането в офиса наложително. Те обаче предизвикват чиновниците да се върнат, съгласно Брайън Кроп, вицепрезидент на Gartner HR, който добавя, че фирмите имат склонността да разчитат на маркирането на пропуски, с цел да са сигурни, че чиновниците ще следват протокола.

Според него обаче е прекомерно рано фирмите да стартират да подхващат ограничения против чиновниците, които не се появяват в офиса.

"На този стадий те не уволняват интензивно хора, които не се появяват в офиса задоволително. "Те избират да разискват въпроса с тях и да схванат какъв е казусът. " Това обаче може да не продължи доста дълго.

Намирането на подобаващия баланс

Някои компании се пробват да се срещнат със чиновниците по средата.

Компанията Progyny отваря офиса си в Манхатън през септември, планирайки зачислените в централата й чиновници да идват в офиса пет дни в седмицата. Компанията уведомява чиновниците три месеца авансово и очаквайки опозиция, употребява първите две седмици като тест.

След като се връщат за непрекъснато в офиса, чиновниците се срещат с техните мениджъри, а ръководителите организират срещи, с цел да ревизират по какъв начин се приспособяват хората. Едно от главните терзания на чиновниците били грижите за децата поради несигурността към затварянията на образователни заведения.

"Очевидно никой не харесваше да е пет дни в офиса и това е нещото, което ние чакахме, " споделя пред CNN Business Касандра Прат, старши вицепрезидент в Progyny. "Получихме противоположната връзка, която потвърждаваше нашия метод на мислене, че хибридната работа е по-добрият вид. "

Две седмици по-късно компанията трансформира политиката си, като към този момент изисква от чиновниците си да идват в офиса във вторник, сряда и четвъртък.

Въпреки това някои чиновници поставяха въпроса за какво изобщо да се връщат в офиса, откакто са работили добре от вкъщи в последните две години, съгласно Прат.

"Тогава се върнахме към обстоятелството, че нашата просвета е офисна и считаме, че тези неофициални диалози и общуването лице в лице са значими за това кои сме ние, " споделя Прат. "След това отчитаме доста повишение на съдействието. Това също по този начин понижи някои опасения и напрежение, както и груповата динамичност на присъствената работа. "

Showpad, която предлага програмен продукт, ориентиран към увеличението на продажбите на фирмите, прави изследване измежду своите чиновници преди да отвори офисите си още веднъж това лято. Резултатите демонстрират, че множеството чиновници не желаят да бъдат в офиса по повече от ден или два седмично. Общо 13% от чиновниците пък желали да работят напълно от вкъщи.

И въпреки чиновниците да посочили ясно какви са техните желания, част от ръководителите на компанията в началото се страхували, че неналичието на време, прекарвано в офиса, може да навреди на фирмената просвета, споделя основният шеф човешки запаси Кели Кошман.

"Очевидно имаше напрежение сред желания и бизнес потребности и резултат, " споделя Кошман. Сега решението за това какъв брой постоянно чиновниците би трябвало да са в офиса се взема на равнище екип.

Колко значимо е, в случай че чиновниците работят от столовете си в офиса?

Преди да открият твърда политика за присъствена работа, от компанията Thoughtful Automation преценят дали има връзка сред представянето на чиновниците й и това какъв брой дни работят в офиса.

Компанията, която е учредена при започване на 2020 година, стартира работа изцяло отдалечено. С разрастването й обаче тя отваря офис в Чикаго и в последна сметка, дава опция на чиновниците да се реалокират, предлагайки да покрие разноските по преместването им.

Сега по-голяма част от компанията е основана в Чикаго и въпреки някои чиновници да са се съгласили да се реалокират, основният изпълнителен шеф Алекс Зекоф споделя, че те не идват в офиса толкоз постоянно, колкото му се желае.

"В една от общите срещи трябваше да бъде доста експлицитни и да наложим политика. " В момента визитата на офиса приблизително три дни в седмицата дава отговор на нашите упования, до момента в който два или по-малко е под упованията, а четири или пет ги надвишава.

Зекоф отбелязва, че тази политика е към момента опит. "Ние към момента не знаем дали някой, който идва два дни в офиса, е по-малко работлив? ", споделя той.

И въпреки към този момент да няма наложена наложителна работа от офиса, Зекоф споделя, че има ранни признаци за неспазване на условията "Започваме да се оправяме с това, като към този момент акцентираме повече на диалозите и на това да разберем какъв е казусът ", споделя Зекоф.

Той също по този начин споделя, че имат наблюдения, че по-честото посещаване на офиса в действителност усъвършенства съдействието и представянето.

Ако опитът покаже, че множеството време, прекарано в офиса, не усъвършенства представянето, Зекоф споделя, че е отворен към нови ограничения. "Политиката на една компания би трябвало непрекъснато да се развива. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР