Много правилно отбелязва един ФБ приятел - промяната през 1989

...
Много правилно отбелязва един ФБ приятел - промяната през 1989
Коментари Харесай

Проф. Слатински: Ще могат ли майките на децата с увреждания да събудят цял един народ с увреждания?

Много вярно отбелязва един ФБ другар - смяната през 1989 година стартира със смелостта на майките в Русе, излезли на митинг против системата, против социалистическата, чаушеску-живковската система, която с мръсния си въздух тровеше децата им.
Сега отново майки потеглят първи и единствени, тъй като проолигархичната и постпреходна система с равнодушие и цинизъм убива децата им, а от време на време с показна безочливост се отнася и към самите тях.

Но в това време, тъй като най-накрая чета " Левски " на Яна Язова, то там след избиването на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, монахинята сестра Евпраксия споделя:
- Разум би трябвало да се влее към този момент в нашите глави, да разберем, че пет, двадесет, 100 храбреци няма да съборят империята, в случай че целият народ в близост дреме!

Ето, това е истината. България може да се избави от игото на посредствеността и корупцията, некомпетентността и безхаберието, корупцията и недемократичността, от самозабравянето на властниците и обръщането на страната ни в противоположното геополитическо направление, в случай че се опомни. Ако не пет, двадесет, 100 индивида пишем и се тревожим, приказваме и ни боли, проучваме и желаеме смяна, до момента в който народът ни в близост дреме... Необходимо е народът да бъде разбуден и размирен, да осъзнае, че под привидността на сивото всекидневие и под покрова на имитационната непоклатимост, у нас се случва нещо рисково, обществото ни се обрича на безбъдеще.

Само с луди глави не става. Днес, във времето на лъжливите вести и перфидния ПиаР не може да бъде забит вербален нож право в сърцето на режима. Днес няма кой да ни освободи от превзелия ни режим, даже Европа не би могла, в случай че народът ни не го пожелае.

Както споделя сестра Евпраксия - нищо не може да се промени, в случай че народът в близост дреме.

А народът дреме... Все още дреме.
Само майките на децата с увреждания са будни.

Но дали ще могат майките на децата с увреждания да разсънят цялостен един народ с увреждания?

Николай Слатински, Facebook
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР