Много подводни камъни има по отношение на предстоящите парламентарни избори

...
Много подводни камъни има по отношение на предстоящите парламентарни избори
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Президентът избърза с датата на парламентарните избори

Много подводни камъни има във връзка с идните парламентарни избори през март 2021 година в условия на пандемия. 
По думите му президентът Румен Радев е изпреварил събитията с оповестяването на 28 март като ден, в който ще се организира вотът. Според Славчев е добре на първо място да има политически и здравен консенсус по тематиката. " Президентът, преди да насрочи изборите, е добре да свика здравен експертен съвет. Другото значимо нещо е да се подсигурява машинното гласоподаване ", съобщи още Симеон Славчев.
Той изиска да се подсигурява, че машините за гласуването ще бъдат създадени, доставени и внедрени в изборния развой към датата на провеждането на изборите. Симеон Славчев акцентира, че Изборният кодекс е най-променяният закон в 12 ч. без една минута - т.е. постоянно в последния миг. Политикът е на мнение, че би трябвало да се направи осведомителна акция за машинното гласоподаване. " Същото важи и за гласуването с хартиена бюлетина, защото става дума за изключително гласоподаване по време на пандемия ", акцентира Славчев.
По отношение на митингите, които белязаха 2020 година, Симеон Славчев уточни, че гражданското неодобрение не е трябвало да има авансово квалифициран сюжет. " Смея да настоявам, че митингът беше разграничен и всяка от групите му стартира да желае нещо самостоятелно. Това загуби и целия смисъл на митинга, който стартира в самото си начало като натурален и импровизиран ".
Целия диалог със Симеон Славчев гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР