Много пациенти с хипофункция на щитовидната жлеза се борят с

...
Много пациенти с хипофункция на щитовидната жлеза се борят с
Коментари Харесай

Отслабване при хипофункция на щитовидната жлеза

Много пациенти с хипофункция на щитовидната жлеза се борят с неспособността си да отслабнат, а намаляването на тежестта за тях е цяло предизвикателство. Най-новите проучвания, концентрират вниманието върху оценката на два основни хормона - лептин и Т3.

Установено е, че хормонът лептин е главен регулатор на телесно тегло и обмяната на веществата. Той се секретира от мастните кафези и равнищата на лептин се усилват с натрупването на мазнини. Увеличаването на лептин секрецията, която се демонстрира с увеличение на тежестта, нормално се зарежда назад към хипоталамуса като сигнал, че има задоволително сила и магазини. Това подтиква организма да изгаря мазнините, вместо да продължи да съхранява непотребната лой и подтиква щитовидната жлеза.

Проучванията обаче демонстрират, че по-голямата част от хората с наднормено тегло, имат компликации при загубата на килограми, поради другата степен на лептин съпротивата, където лептинът има намалена дарба да се отразява на хипоталамуса и да контролира обмяната на веществата. Съпротивата която той оказва в хипоталамуса дава сигнал за апетит, тъй че голям брой механизми са задействат и стартират увеличение на мастните депа, защото тялото се пробва да се пребори със положението на апетит. Механизмите, които се задействат, работят също и за увеличение на апетита, увеличение на инсулиновата устойчивост и инхибиране на липолизата (разпределението на мазнините). Какъв е резултатът? Наднормено тегло и по-трудно намаляване.

Когато имате занижена функционалност на щитовидната жлеза и тя респективно не създава задоволително хормони, то резултата е и занимателен метаболизъм. Освен забавянето му се забавят и всички процеси в тялото ви от храносмилането до растежа на косата. Което от своя страна води до качване на килограми и мъчно намаляване. При подобен случай вие би трябвало доста да внимавате с диетата си, тъй като неправилното хранене може в допълнение да утежни вашето състояние.

Освен всичко казано до тук, хората с намалена функционалност на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм) доста постоянно са склони да се усещат изтощени, което прави упражненията доста по-трудни за тях, тъй като просто те разполагат с доста по малко сила. С забавения метаболизъм и дребното сила, както към този момент разбрахте отслабването се оказва много сложна и непостижима цел.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР