Много от участниците на срещата на Г-20, която се провежда

...
Много от участниците на срещата на Г-20, която се провежда
Коментари Харесай

Туристическа обиколка с политически оттенък за първите дами

Много от участниците на срещата на Г-20, която се организира на 7 и 8 юли в Хамбург, идват в немския град със своите съпруги. Организаторите са се погрижили те да не скучаят, до момента в който техните половинки дискутират нажежената до алено обстановка на международната политическа сцена. Днес сутринта немският канцлер Ангела Меркел публично ще открие съвещанието на „ Голямата двайсетица”. По същото време нейният брачен партньор професор по химия в Берлинския университет – Йоахим Зауер, ще предложения съпругите на международните водачи на наложителна екскурзия в Хамбург.

Обиколката на всеки екскурзиант е да посети най-голямото в Германия и второто по значимост пристанище в Европа. Неговата перла се явява някогашният складов комплекс „ Шпайхерщад” или преведено от немски Градът на складовете. Фундаментът на множеството здания е дървен, както са били издигнати преди доста, доста години. Някои хранилища, като да вземем за пример тези, в които са се съхранявали чай, тютюн и кафе, от дълго време не се употребяват, само че са запазили характерния си мирис даже след скорошната им реставрация.



По-късно вечерта първите дали още веднъж ще се върнат там със своите съпрузи, където ще има публична вечеря от името на домакините. Всички те ще участват на концерт на Хамбургския симфоничен оркестър. Диригент е американецът от японски генезис Кент Нагано.

В събота съпругите на водачите на „ Голямата двайсетица” ще имат необикновен екскурзовод, а точно кметът на Хамбург Олаф Шолц, който ще ги одобри в издигнатата през XIX в. постройка на кметството.

Зауер, който е човек на науката, само че в това време нищо обвързвано с политиката не му е непознато, е решил обиколката на дамите да не бъде единствено развлекателна, само че и опознавателна. Затова откакто посетят кметството те ще прегледат изчислителния център, профилиран в проучването на параметрите на климатичните и атмосферни промени. Именно там е ситуиран един от дребното супер компютри във Федерална Република Германия (с хиляди процесори с обща мощност 3.5 петафлопса).

По всичко проличава, че за Зауер е значимо да обърне внимание на самия развой на изменение на климата. Особено като се има поради, че „ слушател” на лекцията ще бъде и брачната половинка на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп – Мелания. Възможно е нагледната пропаганда да помогне нейният брачен партньор да смекчи позицията си по отношение на решението му за излизане на Съединени американски щати от Парижкото съглашение. Този опит може да се окаже скъп, отчитайки обстоятелството, че участниците в Г-20 към момента не са излезнали с единно мнение по тематиката за климата. Както заяви организация DPA, различията сред Съединени американски щати и останалите страни в Г-20 ще се запазят и ще бъдат завършени като „ изключително мнение” от страна на Вашингтон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР