Много от проблемите ни съществуват само в съзнанието ни. Те

...
Много от проблемите ни съществуват само в съзнанието ни. Те
Коментари Харесай

10 действия, които ще решат проблемите ви и ще направят живота ви по-добър

Много от проблемите ни съществуват единствено в съзнанието ни. Те не са резултат от някакви събития, неуспехи или дейности на други хора, а просто разследване от няколко нездравословни ментални навика.
Вижте тези 10 форми на държание, от които в случай че съумеете да се освободите, ще решите доста свои проблеми и незабавно ще усетите позитивна смяна в живота си.
1. Не правете прибързани заключения.
Този на пръв взор нищожен табиет може много да усложни живота ви. От една страна, когато вярвате, че знаете какво ще се случи, приспивате вниманието си и стартирате да действате въз основата на догатки.

А множеството от тях нормално са безусловно погрешни. Оттам неправилни са и дейностите. Другата неприятна страна на този табиет е, че ние доста постоянно си мислим, че знаем за какво хората вършат това или това или че знаем какво тъкмо си мислят. Отново радикално неправилно! А тъкмо това, както нищо друго, унищожава връзките.
2. Не драматизирайте.
Много от нас раздухват дребните неуспехи и проблеми до мащабите на великански произшествия и реагират в сходство с тези „ смъртоносно-опасни “ обстановки. Защо го вършим? Кой знае, може би по този начин се усещаме по-важни и значителни… Във всеки случай това е колкото неуместно, толкоз и пагубно и неефективно.
3. Не въвеждайте правила.

Огромна част от всички „ би трябвало “ и „ задължен съм “, които ни съпътстват в живота, са безполезни. Единственото, което ни носят, е стрес и възприятие за виновност. Следвайки тези мислени правила, ние затормозяваме мозъка си с ненужни трудности и хлапашки порядки. А когато се опитваме да постановяваме тези правила и на другите, тогава се трансформираме в досадно мрънкало или в самонадеян маниак.
4. Избягвайте стандартите и етикетите.
Думите, които употребявате, могат да ви създадат уязвими. Негативният език и рецензията пораждат и такова мислене. Опитвайки се да натикате всяко нещо в избрани категории, вие спирате да виждате същинското му значение, още повече че и ограничавате своето мислене до степен на безполезност.

5. Не бъдете перфекционисти.
Животът в никакъв случай не е „ черно и бяло “, нито пък „ всичко или нищо “. В множеството случаи „ задоволително “ значи точно „ задоволително “. Ако търсите съвършената работа да вземем за пример, то по-вероятно е да не я намерите в никакъв случай, защото всички благоприятни условия ще ви се костват по-лоши в сравнение с са в реалност. Перфекционизмът е ментален проблем, който най-често не носи никакво наслаждение и задоволство, и всякога ни изпраща в търсене на нещо, което не съществува.

6. Не обобщавайте.
Един-два неуспеха към момента не са симптом за непрекъснат неуспех. Както и инцидентният успех не ни трансформира в гении. Единичните събития – положителни или неприятни – не постоянно са симптом за трайна наклонност. Нещата са такива, каквито са. И нищо повече.

7. Не приемайте връзките си с близките прекомерно във вътрешността.
Повечето хора към вас, даже сътрудници и другари, в 99% от времето си не приказват, не мислят и не ги е грижа за вас. Много от хората във компанията, в която работите, или пък съседите ви евентуално в никакъв случай не са чували за вас. И не желаят да чуват. А житейските неволи или триумфи на другите в множеството случаи нямат никакво отношение към вас и вашия живот.

8. Не се доверявайте на страстите.
Чувствата и страстите не постоянно са правилният индикатор за това, което се случва в реалност. Просто поради това, че чувствате нещо по избран метод, не значи, че това е истината. Понякога източникът на страстите може да е изтощеност, неспокойствие или просто апетит или някакво физическо неразположение. От това дали се чувствате добре или зле, обстоятелствата не се трансформират. И макар че възприятията може да са същински, те не са самата истина.

9. Не се поддавайте на негативизъм.
Упражнявайте се в оптимизъм. Ако очаквате неприятности, те ще се случат. Негативната конфигурация е все едно да гледате света през изкривени очила, освен това мръсни. Наистина е удивително по какъв начин човек може да види тъкмо това, което желае – и положителното, и неприятното. Когато започнете да го търсите, непременно ще го намерите.

10. Не живейте с предишното.
Това е най-важното! Просто забравете предишното и продължавайте напред. Най-големите несгоди, разочарования, несгоди и обезверени действия на този свят произлизат от хора, вкопчени за минали обиди и проблеми. И колкото повече ги предъвква човек в мозъка си, толкоз по-огромни наподобяват те и толкоз по-зле го карат да се усеща. Просто ги забравете! Така ще отнемете силата на предишното да ви наранява и управлява.

Инфо: Гнездото

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР