Много от нас смятат, че поддържането на телефона винаги в

...
Много от нас смятат, че поддържането на телефона винаги в
Коментари Харесай

Вредни съвети: Топ 10 начина да намалите живота на батерията на вашия смартфон

Много от нас считат, че поддържането на телефона постоянно в заредено положение е най-хубавият метод за удължение на живота му. Но това в действителност е неверно. Особено в случай че желаете да зареждате телефона си през нощта. Батерията е най-важният съставен елемент в смарт телефона, тъй като в случай че тя не работи, апаратът няма да действа. С подобаваща грижа и внимание към вашия мобилен телефон, можете да сте сигурни, че батерията му ще издържи по-дълго. Събрахме за вас топ 10 нездравословни съвета, които обезпечено ще понижат живота на батерията на вашия смарт телефон.

За страдание, с днешните високи цени на доста от новите смарт телефони, пазаруването им постоянно става непостижимо за множеството хора. Ето за какво доста консуматори желаят телефонът им да устоя допустимо най-дълго. За благополучие има редица рекомендации, които могат да ви оказват помощ да удължите живота на батерията. За задачата, просто не вършиме описаните в публикацията по-долу неща.

1. Използвате осцилация за известията

Вашият телефон, както всеки различен инструмент или устройство, остарява и губи успеваемост, до момента в който го употребявате, споделя Дейвид Гелован, шеф бизнес развиване в EdvaPhone. Такива дребни допълнения, като включване на осцилация (популярно измежду потребителите) при известията затрудняват работата на мобилния ви телефон.

„ Използването на осцилация освен по време на входящо повикване, само че и при идване на вести или до момента в който пишете, по-бързо изтощава батерията на телефона, тъй като изисква спомагателна сила от нея. В резултат на това зарядът бързо ще намалее. Съответно телефонът ви непрекъснато работи на цялостен потенциал, когато не е нужен, споделя Дейвид. „ Точно като нас, телефонът има потребност от отмора, с цел да не изгори. “

2. Държите отворени приложения, които не употребявате и които заемат RAM и бавят работата на телефона

Според Едуард Крисанов, шеф на компанията Online Mobile, неизползваните приложения могат да изтощават батерията както на iPhone, по този начин и на всеки различен Android-телефон. „ Ако отворите един път едно приложение и в никакъв случай повече не го употребявате, то може към момента да работи във фонов режим “ — предизвестява той. Деинсталирането на приложенията, които не употребявате или от които към този момент не се нуждаете, е елементарно решение. Според Едуард, постоянното затваряне на приложенията от RAM паметта и премахването не неизползваните от телефона ще ви помогне да удължите живота на батерията. Деинсталирането на неизползваните стратегии също ще помогне за освобождение на скъпо място за предпазване.

3. Давате ненужни позволения за обособените приложения

По предписание, навигационните приложения или търсачката на Гугъл би трябвало да знаят вашето местонахождение. Но доста други приложения може да не се нуждаят от вашата геолокация. Въпреки това, по време на инсталирането им, потребителите дават позволение на такива приложения да дефинират местоположението на смарт телефона.

Едуард Крисанов ви поучава да внимавате на кои приложения давате такива позволения и да премахвате тези, които смятате, че няма смисъл да дефинират местоположението ви. Ако желаете да намалите живота на батерията на вашия телефон, тогава разрешете на всички конфигурирани приложения да употребяват вашата геолокация.

4. Имате едно от описаните приложения, които са с нараснала консумация

Според AdWeek приложенията, които изтощават най-вече батерията, са Snapchat, Гугъл Maps, Netflix, Amazon и така нататък Според изследване на Guardian, в случай че се отървете и от приложението FB Messenger, времето за зареждане на други приложения може да се усили с 15 %.

Според Business Insider, повода, заради която обещано, конфигурирано на смарт телефона приложение, изтощава живота на батерията, е, че то работи във фонов режим, даже когато не го употребявате.

5. Екранът на вашия смарт телефон постоянно е доста ослепителен

Отминаха дните на дребните телефонни екрани, само че преди да се зарадвате на комфортната, красива картина и занимателните емотикони, с които да допълвате известията си, би трябвало да знаете, че огромните екрани на смарт телефоните през днешния ден могат да бъдат най-лошият зложелател за батерията, споделя Едуард Крисанов.

Според него, с цел да предпазите батерията си от бързо разреждане и да удължите нейния живот, уверете се, че сте задействали адаптивната бляскавост на екрана в настройките на телефона. Тази алтернатива значи, че вашият уред автоматизирано ще контролира яркостта на екрана съгласно околната осветеност. Като бонус можете също да увеличите живота на батерията, като настроите равнището на бляскавост на най-ниската допустима стойност, както и да намалите времето за изчакване на екрана, което дефинира какъв брой време остава включен при липса на интензивност.

6. Телефон на плажа – в жегата / в студа

Екстремната топлота или мраз и други неподходящи метеорологични условия могат да съкратят живота на вашия телефон. Според изследване на списание Time, непотребната топлота може да аргументи нередовност на всеки смарт телефон — от загуба на данни или щета на устройството до приключване на батерията. Студеното време също ще докара до доста проблеми. При ниски температури, някои смарт телефони се изключват, имат проблеми с екрана или се разреждат бързо. В редки случаи при мощен мраз корпусът и дисплеят на телефона могат да се спукат.

7. Държите телефона си в леглото или под възглавницата

Много от нас имат неприятния табиет през нощта да поставят смарт телефона си под възглавницата. Това е различен обезпечен метод за понижаване живота на батерията, заради струпване на топлота. Не единствено това, има хора, които поставят телефона си под възглавницата, когато устройството се зарежда. Това е доста рисково, тъй като има риск от пожар.

8. Постоянно държите телефона си на зарядното

Ако телефонът ви е включен, когато е изцяло зареден, това може да повреди батерията. И не че телефонът ще се претрупа. Съвременните устройства са оборудвани с блокираща система против презареждане на батерията. Но когато продължавате да зареждате телефона, устройството употребява сила, изтощавайки батерията, което задейства цикъла на зареждане още веднъж и още веднъж. В последна сметка това води до прекалено струпване на топлота и с времето поврежда батерията.

9. Зареждате телефона си до 100 % цяла нощ

Събуждайки се заран, какво по-хубаво от това да вземете обичания си смарт телефон със 100% заредена батерия. Оставянето на мобилния ви телефон да се зарежда през нощта може да наподобява като превъзходен метод да започнете деня с изцяло зареден телефон. Но в действителност е неприятна концепция. Въпросът е, че когато телефонът доближи 100 % заряд, той, макар системата срещу презареждане, ще получава лека-полека част от електричеството, с цел да поддържа заряда на 100 %. В последна сметка телефонът към момента употребява сила, когато е в режим на подготвеност.

И в случай че е по този начин, равнището на заряда ще спадне. Естествено, до момента в който се зарежда, смарт телефонът ще получава спомагателна порция сила. Това неизбежно води до понижаване живота на батерията. Всъщност, съгласно Олексий Панкин, заместник-директор на компанията Gardex-L, по-добре е да не зареждате изцяло литиево-йонните акумулатори (до 100%), тъй като това води до ускорено изхабяване. Най-добре е да заредите телефона на 80-95%. Освен това Олексий не поучава да разреждате батерията до нула. По-добре е да я зареждате незабавно щом равнището на заряда спадне до 10%.

10. Не актуализирате софтуера на вашия смарт телефон

Забавянето на актуализациите на устройството повече вреди, в сравнение с оказва помощ. Производителите на iPhone и Android пускат актуализации, с цел да подобрят потребителското преживяване и да обезпечат естествената работа на телефона. Тези надстройки идват и с спомагателни преимущества. Всъщност, в случай че вашето устройство има слаба батерия или други проблеми, тези софтуерни актуализации могат да ги поправят.

Така че няма смисъл да пренебрегвате актуализациите на производителя на телефона. Ако се страхувате да инсталирате нова актуализация, заради поява на вероятни разнообразни неточности, тогава си коства да изчакате да вземем за пример идната дребна актуализация, с която по предписание производителят на телефона към този момент поправя всички бъгове.

Ако не актуализирате телефона си, най-вероятно ще съкратите живота на батерията. Особено в случай че новите актуализации са свързани с усъвършенстване на работата на цялото устройство. В последна сметка обновленията постоянно доста понижават натоварването върху акумулатора.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР