Много от хората, тръгвайки да пазаруват плодове и зеленчуци, са

...
Много от хората, тръгвайки да пазаруват плодове и зеленчуци, са
Коментари Харесай

Само така ще разберете дали плодовете и зеленчуците са родни или вносни!

Много от хората, тръгвайки да пазарят плодове и зеленчуци, са твърдо решени те да бъдат родни, а не вносни.

Трудно е обаче в разгара на лятото да разберем кои са вносни и кои не. Ако разчитаме на думите на продавачите, сигурно ще бъдем излъгани. Повечето от тях ни споделят, че са родни, а в реалност не е по този начин.

В страната ни има не малко оранжерии, които създават вкусни и лишени от пестициди зеленчуци и плодове, които можем да си закупим. Въпросът е дали ще попаднем на такива и по какъв начин да ги разпознаваем от останалите.

Нека не забравяме, че вносните артикули са доста по-лъскави от българските, само че това напълно не значи, че те са по-вкусни.

За страдание през последните няколко години плодовете и зеленчуците в страната са все по-неконкурентноспособни.

Според производителите в България над 80% от предлаганите плодове и зеленчуци са вносни и вероятността да попаднете на вкусни и качествени такива е все по-малка.
 Най-полезните зеленчуци за сезона Най-полезните зеленчуци за сезона
Зеленчуците, доставящи витамини и минерали, са несъмнено потребни за здравето и фигурата. Най-полезни са локалните сезонни зеленчуци, отг...

През последните години фрапантно понижава продуктивността на някои съответни плодове и зеленчуци, което е доста тъжно.

Едно от нещата, които ще ви оказват помощ да ги отличавате, е тяхната цена. Ако се загледате по-добре, ще установите, че цените на вносните артикули са по-ниски от тези на българските. Това обаче не постоянно може да ви послужи като ориентир, защото търговецът злоупотребява с това и качва цените на вносните, тъй че те да са идентични с българското произвеждане.

Другото, което ще ви помогне да извършите разлика, е комерсиалният тип на стоката. Можете да сте сигурни, че вносните наподобяват доста по-примамливо, само че пък напълно не са с толкоз положително качество.

Ако нямате опция сами да си отглеждате подовете и зеленчуците, които поднасяте на трапезата си, то това ще ви помогне да ги отличавате и да купувате качествена стока.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР