Много от домакините се въздържат да готвят риба у дома,

...
Много от домакините се въздържат да готвят риба у дома,
Коментари Харесай

Ето така се пържи вкусна РИБА, без да умирисвате цялата къща

Много от домакините се въздържат да готвят риба вкъщи, поради миризмата, която се носи на всички места. Има си обаче тънкости и трикове, които могат да предотвратят миризмата, а най-после рибката да е по-вкусна от всеки път – хрупкава коричка извън и сочна от вътрешната страна.

Три са разпоредбите, които е нужно да спазвате, в случай че желаете да сервирате на трапезата си хрупкава риба в чинията и без никакви миризми, които да подсказват, че вие сте я готвили.
Как се пържи рибка, без да умирисваме цялата къща?
Когато почистите и измиете рибата, започнете да я овкусявате. Поръсете я с обичаните си подправки и най-после изстискайте един лимон върху нея. Оставете я в купа или паница за половин час в ледник, където да се маринова. Помнете, че лимонът обезврежда миризмата на риба.
Лесни ТРИКОВЕ, с които незабавно разбираме дали рибата е ПРЯСНА
Рибата е един от най-полезните артикули и е целесъобразно да я похапваме колкото се може по-често. Да не забравяме да споменем, че е и...

Идва ред на самата панировка. Предполага се, че и вие, както всеки различен, ползвате пшенично брашно при панирането на рибата. Съветваме ви да изберете царевично, защото то не пуши при нагряване и придава очарователно златист тип на храната в тигана.

Преди да метнете рибата в загрятата към този момент лой, прибавете и няколко части недопечен картоф в тигана. Картофите са зеленчукът, който сполучливо обезврежда миризмата на риба.

Придържайте се към нашите препоръки и сме сигурни, че цялото ви семейство ще ахне от учудване. С този трик можете да си позволите доста по-често да приготвяте вкусната и потребна храна, без на всички места да мирише на риба!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР