Много от децата, които имат наднормено тегло, страдат от заболявания,

...
Много от децата, които имат наднормено тегло, страдат от заболявания,
Коментари Харесай

Каква е причината за инфаркт или инсулт при децата?

Много от децата, които имат наднормено тегло, страдат от болести, за които до неотдавна се смяташе, че са типични за възрастните хора, сочат данните от американско изследване, представено от уеб страницата " Хелтдей “.

Затлъстяването при подрастващите води до промени и увреждане на кръвоносните съдове, което е причина за преждевременни инфаркти и инсулти.

Диабет вид 2 също е постоянно срещан.

Това сочат проучвания на повече от 600 деца, юноши и младежи с наднормено тегло. Проучването е извършено от специалисти от университета на Джорджия.

" Всички сме наясно, че степента на затлъстяване в детството, юношеството и зрялата възраст е зашеметяваща, а рискът от обвързваните с това хронични болести е много необятно публикуван “, споделя Джоузеф Киндлър, който е част от екипа, провел проучването.

" За страдание... към този момент виждаме в действителност тежки затруднения във все по-ранен и по-ранен стадий на живота.

Най-малкият участник в изследването беше едвам на 10 години “, прибавя той.

Според данни на Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати, по време на коронавирусната пандемия са се нараснали американчетата с наднормено тегло от 19% на 22%.

За изследването Киндлър и сътрудниците му мерят мазнините в коремната област и положението на кръвоносните съдове на повече от 600 деца, юноши и млади възрастни на възраст сред 10 и 23 години. Установени са по-високи равнища на висцерална лой и промени в кръвоносните съдове при участниците с наднормено тегло, което дава съображение да се счита, че младежите ще се сблъскат със сърдечно-съдови проблеми.

В допълнение към възходящия риск от сърдечни болести, наднорменото тегло или затлъстяването усилва риска от развиването на диабет вид 2. Екипът на Киндлър открива, че 145 от участниците в изследването към този момент страдат от него.

" Затлъстяването при децата не е резултат единствено от един фактор “, добавя той. Специалистът акцентира, че наднорменото тегло се дължи на нездравословно хранене, на неналичието на физическа интензивност, на сън, а при избрани случаи значение има и генетична предразополженост.

Данните са оповестени онлайн в профилираното издание " Педиатрик обесити “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР