Много омраза има в българското общество и въпросът е какво

...
Много омраза има в българското общество и въпросът е какво
Коментари Харесай

Проф. Фотев: Много омраза има в българското общество

Много ненавист има в българското общество и въпросът е какво да вършим с нея. Това сподели в предаването „ 120 минути “ доайенът на социолозите у нас проф. Георги Фотев.

„ Трябва да се изследва и то дълбочинно, каква е обстановката във Франция . Това, което ме тормози е, да не се вършат повърхностни заключения и изводи, защото мен хората ме свързват с проучването на европейските полезности “, сподели той.

Масово в безредиците вземат участие малолетни

Според него това, което се случва във Франция не е нещо изненадващо. „ Европейските полезности в някои случаи са натоварени с вътрешни напрежения. Ето да вземем за пример по време на COVID-19 беше подложен тежкия проблем за спора сред две фундаментални полезности – свободата на придвижване и правото на живот. Ако не беше лимитирана свободата, евентуално животът на доста повече хора щеше да бъде заплашен “, изясни професорът.

Доайенът на социолозите у нас разяснява и думите на акад. Николай Денков за „ вилнеенето на неонацистка партия в Народното събрание “. „ Много ненавист има в българското общество. Измъчвам се от един въпрос: Какво да вършим с цялата тази ненавист?! Мисля, че съм се доближил до отговора на този въпрос, само че не мога да кажа към момента, че го зная сигурно “, означи той.

Той моли партията да се върне към дейности, които подхождат на законите на страната

Според него има две страни на този въпрос. „ След изявлението на премиера акад. Денков се самосезира прокуратурата. Един почитан правист сподели, че това е едно хулиганско държание в Народното събрание, на улицата и така нататък Моят наследник ми обърна внимание на нещо доста значимо – хулиганската постъпка на улицата или в кръчмата е едно, до момента в който хулиганската постъпка на лидер на партия е нещо доста друго “, сподели още той.

Проф. Георги Фотев обърна внимание на риториката на Костадин Костадинов – „ всичко се взема решение в американското посолство “ или „ България е изгубила повече в сравнение с е спечелила от участието си в Европейски Съюз “. Според него изказванията, изказвани в едно такова говорене, не се оборват от публицистите, тъй като те не се приготвят добре.

Вижте какво още сподели той във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР