Много неща се изговориха за този запис. Над 1 млн.

...
Много неща се изговориха за този запис. Над 1 млн.
Коментари Харесай

Елена Йончева: Нужно е европейско разследване на записа с гласа на Борисов


Много неща се изговориха за този запис. Над 1 млн. българи сме го изгледали. Всички се надяваме това да не е неговия глас. В този запис чуваме по какъв начин водач на европейска страна подрежда да бъде погубен един бизнес, по какъв начин подрежда да бъде погубен политически съперник. Коментарът направи евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Нейното име съответно е упоменато в записа поради следствията й към премиера Бойко Борисов, а той споделя, че тя „ би трябвало да изгори “.

Автентичността на този запис би трябвало да бъде потвърдена или опровергана от българската прокуратура. За страдание доста записи не бяха тествани. Надявам се, че българската прокуратурата ще направи разбор.

Тук в Европа се опитваме да се откри подобен механизъм, който да разреши сходни неща да бъдат разследвани и да не могат да минават безнаказано. Трябва да се проверява този запис, безапелационна е Йончева.

По думите й притеснително е, че този запис демонстрира, че няма разделяне на управляващите. Показва цялата низост на политическата класа в България, добави журналистката.

На моя свекър са направени голям брой инспекции и не са открити никакви нарушавания., изясни Йончева във връзка информацията за къща за посетители, която е благосъстоятелност на нейни родственици.

Вече ще се следят и медиите през мониторинга за правосъдната система. Първият отчет ще излезе през октомври. И това е с помощта на нашата работа. За първи път ще се следи корупцията у нас. Новият механизъм ще включва корупция и наблюдаване на медиите. Това ще даде резултат, убеждавам ви, акцентира още евродепутатът.

За публикуваните след това фотоси, на една от които се вижда министър председателят Бойко Борисов, който спи в спалнята си в резиденция Бояна, евродепутатът сподели, че е аморално, неприлично и унизително да бъде сниман латентен човек.

Записът и фотосите са моментна картина на България. Когато ги видиш, това е шокиращо. Унизително е да снимаш латентен човек. Това не е морално. Но фотосите с натъпканите чекмеджета с пари демонстрират деградацията на българската политическа класа. Виждаме по какъв начин ръководещите са си напазарували политици, антрополози. Ако продължим по този начин, ще останем все по този начин небогати и унизени. В България цялата система е компрометирана и корумпирана, заключи Йончева.

Ние виждаме, че български предприемачи са били принудени да заплащат „ такса успокоение “. Бизнесът мълчи, мълчи, тъй като в случай че каже нещо, той ще изгори. Призовавам да не се опасявам. Тази политическа класа се самозабрави. Призовавам: Не мълчете!, безапелационна бе още журналистката.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР