Много неща могат да се приготвят със сладки картофи: ориз,

...
Много неща могат да се приготвят със сладки картофи: ориз,
Коментари Харесай

Колко калории има в сладките картофи?

Много неща могат да се подготвят със сладки картофи: ориз, нудли, филийка. Без подозрение сладките картофи постоянно намират място в чиниите ни и има причина за това. Те са страховит източник на сила и са богати на комплицирани въглехидрати. Ето за какво дейните хора ги обичат.

Но картофите съдържат нишесте, както всички знаем и това може да ви накара да се замислите в действителност ли са потребни за вас или не.

За благополучие, те са една здравословна храна. Ако сте любопитни за калориите в сладките картофи, има 103 калории в един приблизително огромен картоф. В по-голям, има 162 калории. Ако сте избягвали сладките картофи, тъй като сте се тормозили за калориите, би трябвало да знаете, че те играят значима роля в чинията ви.

Освен това те са цялостни с хранителни субстанции:

Въглехидрати: 24 гр

Мазнини: 0 гр

Фибри: 4 гр

Протеин: 2 g

Витамин А: 157% от дневната доза, целесъобразна за дамите

Витамин С: 30% от дневната доза, целесъобразна за дамите

Витамин В6: 25% от дневната доза, целесъобразна за дамите

Калий: 12% от дневната доза, целесъобразна за дамите

От друга страна, същият размер печен бял картоф има съвсем еднакъв брой калории (106), протеин (2 г), въглехидрати (24 г) и мазнини (0 г).

Основната разлика сред двете (освен цвета) се крие в питателните субстанции. Сладкият картоф има съвсем двойно повече фибри, в сравнение с елементарният картоф. Това е значимо, в случай че желаете да отслабнете, защото изследванията са посочили, че повишението на приема на фибри в диетата ви (жените би трябвало да се стремят към 25 г дневно) може да помогне при загубата на тегло.

Сладките картофи имат повече витамин С, в сравнение с елементарните. И за разлика от сладкия картоф, елементарният картоф няма никакъв витамин А, който е значим за положителното зрение и гладката кожа.

Така че сладките картофи са превъзходен избор за вашето здраве и вашата паница.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР