Много неща ме притесняват в организацията на тези местни избори,

...
Много неща ме притесняват в организацията на тези местни избори,
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Руши се доверието в машинния вот в момент с изключително ниска избирателна активност

Много неща ме тормозят в организацията на тези локални избори, като едно от тях е това, че нещата се случват в последния миг, има прекалено много неясноти. Това сподели в ефира на Euronews PrimeTime Стоил Цицелков - член на Обществения съвет на ЦИК, създател на Обединение за почтени избори. Би трябвало всичко да е доста по-лесно, изключително щом изборите в България са наложителни, сподели още той.
Рушим доверието в машинното гласоподаване в миг, когато имаме извънредно ниска изборна интензивност. Има даже членове на Временната комисия за сигурността на машинния избор, които са представители на своите партии в Народното събрание, са хора, които споделяха, че изборите са откраднати, че е станал държавен прелом с машините.
Това са тежки изказвания, за които би трябвало да се самосезира даже ДАНС, безапелационен беше Стоил Цицелков. Той беше безапелационен, че следеният избор още веднъж ще изиграе тежка роля и ще има отражение в изборния развой. Има общини, където претендентите за кмет са да вземем за пример единствено двама души, а това не е никакво право на избор, уточни той.

„ На други места пък всички поданици на обитаемото място работят работа, дадена им от кмета – водач е към кметството, работи в горското дружество. На тези хора кметът не им дава 50 лева в плик, само че те гласоподават за него, с цел да запазят работното си място и това е страшното “, сподели още специалистът.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР