Много категорично подкрепям предложението на Христо Иванов за изграждане на

...
Много категорично подкрепям предложението на Христо Иванов за изграждане на
Коментари Харесай

Радан Кънев даде благословията си за коалиция ПП + ДБ

Много изрично поддържам предлагането на Христо Иванов за създаване на единна политическа мощ в центристкото и дясно пространство, която да печели избори и да търси независимо реформаторско болшинство без Българска социалистическа партия и сходни. Това е мнението на евродепутата и някогашен водач на ДСБ Радан Кънев за вероятността двете обединения да се явят дружно на вота на 2 октомври.

" Днес тази остаряла концепция, която защитвам от десетина години, е за първи път реалистична и на практика изпълнима.

Все отново, би трябвало да сме наясно, че " реалистично " напълно не значи несъмнено. Напротив - приказваме за мъчно и може би постепенно решение. " Продължаваме промяната " най-вероятно ще предпочетат да се явят на 2 октомври сами - разумно решение, което множеството нови партии в добра форма вземат ", разяснява Кънев. Но предизвестява:

" Това обаче не би трябвало да е краят на усилието за единение, в противен случай - началото…

При такова развиване е значимо ние от " Демократична България " да не драматизираме непознато решение, което не зависи от нас, а да свършим своята част от работата и да стартираме процеса на консолидация и обединяване от нашата коалиция - с общи органи, вътрешни демократични механизми, привличане на партийно необвързани политици - това ще ни даде и по-силен избирателен резултат ".

Радан Кънев счита, че точно това може да послужи за образец за пътя, по който би трябвало да върви цялото реформаторско пространство.

" Да не подценяваме риска от дълго еднолично ръководство на президента Радев и/или коалиция ГЕРБ/БСП/ДПС - и в двата случая ще е нужна цялостна консолидация в съпротива и битка за болшинство в бъдеще ", написа още той. Евродепутатът в никакъв случай не е симпатизирал на президента.
ТЕМА преди 14 минути 197 преди 46 минути 1066 преди 58 минути 1180
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР